Synttärimekko

Nyt se sitten tapahtui: otin riskin ja päätin rohkeasti kokeilla vaatteen ompelua. Vaatteita en olekkaan ommellut ikinä, jos ei pipoja ja ala-asteella tehtyjä juttuja lasketa. :) Löysin Viljamin puodista aivan ihanaa kangasta, joka sattui olemaan alennuksessa onnekseni. Neitimme täyttää 2 kuukauden päästä 2 vuotta, ja tästä tulikin oiva synttärimekko pienelle prinsessalle.




Ompelu sujui muuten melko ongelmitta, mutta takaosan ja vetoketjun kanssa oli hieman ongelmia. JOS olisin ollut fiksu, olisin katsonut apua jostain ohjeesta... Mutta ei, en ollut. :) Kaavat piirsin toista mekkoa apuna käyttäen, ja isonsin hieman. Kaavat piirsin mekon päältä leivinpaperille lyjykynällä. Sitten vaan luovuutta kehiin ja ompelukone surisemaan. Joten, vaikka itse sanonkin, melko onnistunut mekkonen näin ensimmäiseksi vaatekappaleeksi jonka olen itse aikoihin ommellut.

Viljamin puotiin pääset tästä linkistä. Kangas on keltaista "puudelit" kangasta, joka on 100% puuvillaa. Hihoissa ja kaula-aukossa olevan vinonauhan olen tilannut joskus Nappikauppa punahilkasta.


Mekosta tuli hivenen reilu meidän neidille, joka on vaan hyvä, sillä mekon pitäisi tosiaan mahtua 2 kuukauden päästäkin. :) Ajattelin virkata mekon kaveriksi keltaisesta tai valkoisesta langasta pitsiboleron. Malli on vielä vähän hakusessa, mutta onneksi netistä löytyy ideoita ja ohjeita laidasta laitaan.

Olen jo aloittanut valmistautumisen talveen ja syksyyn, nyt työn alla on pipo ja tuubikaulaliina neidillemme, ja pojalleni virkkasinkin jo kivan kettupipon. Niistä kuvia ja juttuja enemmän sitten ensikerralla.

Vielä on aikaa huomiseen asti osallistua käynnissä olevaan arvontaan: http://kotiruusu.blogspot.fi/2014/08/kutituspuoti-arvonta.html

Kommentit

  1. Onnittelut uudesta aluevaltauksesta, siitä se lähtee!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) niinpä, pienestä kaikki lähtee.. :) tosin en tiedä onko tää vaateompelu ihan sitä ominta, mut kaikkea täytyy kokeilla..

      Poista
  2. Ihana mekko ja varsinkin kangasvalinta, terveisin villakoiran omistaja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, ihanaa! :) villakoirat on ihania! Tää kangas kyllä kolahti muhun heti, jotenkin niin ihanan pirteä kuosi.. :)

      Poista
  3. Tykkään tosi kovasti!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit