sunnuntai 3. elokuuta 2014

Virkattu huppuliivi

Oon nyt jostain tuntemattomasta syystä innostunut vaatteiden virkkauksesta. Varmaan siks, kun en niitä osaa ommella.. :) Neidille valmistui pari päivää sitten hupullinen liivi, josta piti ensin tulla huppari, sitten pelkkä liivi, kunnes yhdistin ne keskenään. Ja kuten arvata saattaa, ohje jälleen oman pään tuotantoa. Jouduin tällä kertaa purkamaan yläosaa aika monesti, sillä se ei meinannut asettua oikein millään. Mutta lopulta sain yläosan kapenemaan oikein, ja koristekuviot oikeaan kohtaan.

Lankana käytin kuvassa näkyvää Craftsson- lankaa, meni yhteensä 5 kerää (50g/kerä). Langat tilasin Lankamaailma nimisestä nettikaupasta, kauppaan pääset tästä. Lanka oli tarjouksessa, vain 1,80 e kerä. 

Tykkään itse kovasti liivistä, ja pikkuneiti taitaa tykätä myös. Tälläkin hetkellä pitää sitä päällään, eikä halua ottaa pois. :) Talvellakin liivi menee hyvin pitkähihaisen kanssa, joten monikäyttöisyyttäkin löytyy. Suosittelen kaikkia kokeilemaan tätä ns. extempore virkkausta. :) Aina ei kerralla onnistu, kuten ei minullakaan tällä kertaa, mutta loppujen lopuksi kävi hyvin. Mun oli itseasiassa alkuun tarkoitus väsätä teille ohje tästä liivistä, mutta menin itse jossain vaiheessa jo niin sekasin mitä olin virkannut, joten ajattelin että ohjeesta olisi tullut vähintäänkin sekava. Mutta mutta, mitäs tykkäätte? :) Jos olette kiinnostuneet tämän liivin ohjeesta, niin voin jossain vaiheessa yrittää sellaisen väsätä, ja yrittää tehdä siitä mahdollisimman selkeän. Vaatii ehkä vielä yhden liivin virkkauksen mutta se ei haittaa. Laittakaa viestiä/kommenttia jos kiinnostusta löytyy :)

Sitten vähän kuulumisia tähän perään. Oltiin nyt torstaista asti reissussa mun äidin luona, vieteltiin oikein mukavat muutama päivää, käytiin vaikka missä ja lapsillakin taitaa olla reissuväsymystä. Mun poissa ollessa, ihana mieheni oli maalannut portaat toiseen kertaan <3 Niistä tuli oikein hienot, nyt on liukuesteetkin paikallaan. Joten seuraava postaus onkin sitten valmiista rappusista. :)

Nyt nauttimaan sunnuntaista ja toipumaan reissusta! :)

8 kommenttia:

 1. Voi kyllä, kirjoita ihmeessä ohje! Liivi on aivan ihana <3

  VastaaPoista
 2. Aivan ihana minunkin mielestäni! Ja värikin on ihan paras ;)

  VastaaPoista
 3. Ihana liivi , ohje olis kyllä mukava saada.tyttik.

  VastaaPoista
 4. Olisin myös tosi onnessani jos laittaisit tästä ohjeen!

  VastaaPoista
 5. Kiva kuulla että ohjeelle olisi kysyntää! :) ohjetta siis tulossa heti kunhan saan uuden liivin värkättyä, väriä en ole osannut päättää, sanokaa te, vaaleanpunainen vai harmaa vai joku muu? :)

  VastaaPoista
 6. Heips! Käytin tuota sinun lanseeraamaa virkkauskuviotasi hellehatun teossa, linkitin blogisikin... löytyy tuolta: sadunhohteinen.blogspot.fi :)

  VastaaPoista