Siirry pääsisältöön

Virkkausohje: Hello Kitty-helistin

Noniin, sain kirjattua teille ylös ohjeen Hello Kitty-helistimeen. Yhden tällaisen virkkasin jo aiemmin ja nyt valmistui toinen kaverini pyynnöstä. :) Joten ohjetta pukkaa, olkaa hyvät. Ohje on täysin vapaassa käytössänne, kunhan muistatte mainita sen alkuperän.


Käytin Novitan huvila-lankaa, värejä vaalanpunainen, valkoinen ja musta kirjailuihin. Hivenen Novitan miamia nenään. Käytin koukkua nro 2,5.

Tarvitset lisäksi:
- Vanua täytteeksi
- Suklaamunan yllätysosan
- Kulkusia

Virkkasin helistimen pelkillä kiinteillä silmukoilla, joten ohje sopii mainiosti myös aloitteleville virkkaajille :)

Ensin virkataan rengas:


1. Virkkaa 16 kjs ja sulje renkaaksi piilosilmukalla.
2. Virkkaa spiraalina ylöspäin jokaiseen silmukkaan 1 ks. Jatka niin kauan kun pitkula on mielestäsi sopivan kokoinen. Itse virkkasin noin 60 kierrosta. Huom. Jos haluat rengasosasta paksumman, lisää vain aloitusketjusilmukoiden määrää.
3. Täytä putkilo vanulla ja ompele päät kiinni toisiinsa. Ommelkaa vähän siistimmin kuin minä. :)

Sitten virkataan pää ja korvat. Pää virkataan monille tutulla pallon ohjeella.


Pää:

1. Virkkaa aloituslenki ympärille 6 ks
2. Virkkaa 2 ks jokaiseen silmukkaan = 12 ks
3. Virkkaa 1 ks, 2 ks seuraavaan silmukkaan, jatka koko kierron loppuun = 18 ks
4. 2 ks, 2 ks seuraavaan silmukkaan... = 24 ks
5. 3 ks, 2 ks seuraavaan silmukkaan... = 30 ks
.. Jatka lisäyksiä tähän tapaan, kunnes olet virkannut kierroksen: 6 ks, 2 ks seuraavaan silmukkaan. Itse virkkasin tähän vain 5 ks, 2 ks seuraavaan, mutta huomasin että päästä tuli ehkä hivenen liian pieni, sillä yllätysosa ei oikein meinannut mahtua sisään. :)
6. Virkkaa seuraavat 6 kierrosta normaalisti, eli 1 ks jokaiseen silmukkaan.
7. Aloita vähentämään silmukoita, virkkaa *5 ks, 2 ks yhteen* koko kierroksen ajan.
8. 4 ks, 2 ks yhteen... 
9. 3 ks, 2 ks yhteen...
10. 2 ks, 2ks yhteen.. = 24 ks.
Päättele työ mutta jätä lankaa reilusti yli pään kiinni ompelemista varten.

Korvat:

1. Virkkaa lankalenkin ympärille 3 ks.
2. Virkkaa 2 ks jokaiseen silmukkaan = 6 ks
3. Virkkaa 1 ks, 2 ks seuraavaan silmukkaan = 9 ks
4. Virkkaa seuraavat 3-4 kierrosta normaalisti, 1 ks jokaiseen silmukkaan. 
Päättele, ja jätä lankaa yli kiinni ompelemista varten.

Hello Kitty tarvitsee tietenkin kivan rusetin:


1. Virkkaa 4 kjs + yksi kjs kääntymiseen.
2. Virkkaa 1 ks jokaiseen silmukkaan + 1 kjs kääntymiseen.
Jatka virkkausta näin noin 24 rivin verran, tai kunnes rusetti näyttää sopivan kokoiselta, kuun suikale on käännetty kaksin kerroin.
3. Virkkaa suikaleen ympäri kierroksen verran kiinteitä silmukoita.
Ompele päät kiinni toisiinsa.

Virkkaa vielä toinen, pienempi suikale tähän tapaan, mutta käytä aloituksessa vain 3 kjs ( eikä kierroksia tarvita kovin montaa) Tämä suikale tulee rusetin keskelle. Ompele pienemmän suikaleen molemmat päät yhteen rusetin takapuolella. Päättele.

Seuraavaksi kirjaile hello kitylle silmät, viikset ja nenä. Ompele rusetti kiinni toisen korvan eteen... Kas näin. :) Sitten aletaankin kasata osia toisiinsa.


Laita yllätysosan sisälle muutama kulkunen, ja sulje se. Voit halutessasi kiepauttaa vielä yhden teippikierroksen kotelon ympäri. Täytä päätä ensin vain vähän ja sujauta yllätysosa pään keskelle, Täytä pää loppuun, ja ompele kiinni renkaaseen.


Niin, ja saahan helistin vielä pienet kädet. Ne ovat yksinkertaiset:

1. Virkkaa lankalenkin ympärille 6 ks.
2. 2 ks jokaiseen silmukkaan = 12 ks.
3. Virkkaa seuraavat 4 kierrosta normaalisti, 1 ks jokaiseen silmukkaan, päättele.

Tee molemmat kädet ja ompele ne kiinni. Ja helistin on valmis! :)


Tässä vaikka mainio lahjaidea :) Vinkatkaa taas jos huomaatte ohjeessa jotain kummallista. Virkkauksen iloa! 

p.s. Muistakaahan käydä osallistumassa käynnissä olevaan arvontaan blogissani: http://kotiruusu.blogspot.fi/2014/08/kutituspuoti-arvonta.html

Kommentit

  1. Hieno helistin :). Tykkään kanssa tehdä virkattuja leluja, viimeksi tein unipupun.

    VastaaPoista
  2. Helistin on aivan ihana ja ohjekin oikein hyvä! Tällä ohjeella tehty Hello Kitty -helistin ja omalla ohjeellani virkattu hahmo nähtävissä Koruna-blogissani http://l-koruna.blogspot.fi/2016/06/virkatut-hello-kitty-hahmot.html :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

2 x Uniriepu

Voi vitsit että rakastan tuota Novitan puuvilla-bambu lankaa.. Olen hamstrannut sitä nyt alennuksesta, jotta voi sitten talven siitä virkkailla. Nyt juurikin samaisesta langasta valmistui kaksi uniriepua. Aloitin virkkaamaan ystäväni vauvalle yhtä uniriepua, mutta 3,5 vuotias neitimme ilmoitti että hän haluaa myös unirievun. Pupun, samanvärisen kun mitä unipupu. Niinpä tuumasta toimeen. Uniriepu onkin ollut nyt unipupun kanssa neidin rakas unikaveri. :) Yotubesta löytyy oikein mainio ohjevideo ( Täältä ) tuon tähtikuvion virkkaukseen. Samalla ohjeella virkkasin jokunen aika sitten myös tähtipeiton jämälangoista. Pupun ja nallen päät ja muut ruumiinosat olen sitten itse soveltanut päästä. Tähtiosan virkkasin koukulla nro 3,5 ja pään ja kädet nro 2,5. Näin päästä ja käsistä saa vähän jämäkämmät ja tiiviimmät, jotta vanu ei pursuile ulos. :) Muistutukseksi vielä, huomiseen asti on vielä aikaa osallistua  Greengate arvontaan  blogissani! Arvonnan suoritan perjantainpäivä

Virkatut pöytätabletit

No eihän siinä kauaa mennyt, kun yksi työ jo valmistuikin. Eilen aloitin viimeisen tabletin virkkauksen salkkareita katsellessa ja siinähän se sitten valmistui kuin huomaamatta. :) Virkkasin siis yhteensä 4 kappaletta pyöreitä pöytätabletteja. Lankana käytin Novitan Kotiväkeä, sitä vanhaa kotiväkeä nimenomaan. Virkkasin tabletit kaksinkertaisella langalla ja koukulla nro. 3,5. Ja kuten moni varmasti heti huomasi, idea on juhannusruusumatosta peräisin. Ohje on siis täysin sama, tosin jouduin skippaamaan muutaman kierroksen sillä näistä olisi tullut liian isot pieneen pöytäämme, jos olisit tehnyt täysin ohjeen mukaan. Juhannusruusumaton ohjeeseen pääset klikkaamalla  tästä . Ja kylläpäs niistä tuli kivat, vaikka itse sanonkin. Etuna näissä on se että nämä (ainakin toivottavasti) kestää hyvin konepesua. Jospa nämä nyt inspiroisivat pitämään pöydän siistinä. :)

Afrikankukista virkattu pöllö

Tämäkin afrikankukka pöllö on ollut "to do"-listalla ties kuinka kauan. Nyt lopultakin sain sen toteutettua. :) Tämä oli huomattavasti helpompi tehdä kun aiemmin virkkaamani kirahvi, joten olisi ehkä jo silloin pitänyt aloittaa tästä. Pöllöön löytyy ilmeisesti maksullinen ohje Raverlysta, mutta minä virkkasin tämän kuvien pohjalta. Onhan se hitaampaa ja hankalampaa, mutta valmista tuli onneksi kuitenkin. Silmät tein hieman eritavalla kuin alkuperäisessä mallissa mutta tykkään näistä kovasti juuri näin. Lankana käytin Novitan Puuvilla-Bambua ja koukkua nro 2,5. Tykkään niin kovasti tuosta langasta ja sitä on mukavaa virkata. Lisäksi tältä langalta löytyi juuri passelit värit. Pöllö sopii oikein mainiosti sohvatyynyihin, ja siihen se saakin jäädä viereen nukuksimaan. Virkkasin pöllölle ylläri ylläri vielä pienen rusetin, näitä rusetteja, kuten tiedätte, on minulla tapana kylvää vähän joka paikkaan. Tässä vielä kaverukset kuvassa, kirahvi ja pöllö. Lisää kuvi