Uusiokäyttöä: vanhoista housuista tyynyksi & vanhan tason maalausta

Kun rahaa on vähän, mutta haluaa jotain uutta, on oltava luova. :) Muutenkin olen ruvennut arvostamaan enemmän sitä, että tekee itse ja näkee vaivaa, eikä osta kaikkea valmiina. Toki ihan kaikkea ei vaan voi eikä osaa tehdä itse, mutta paljon kuitenkin. Tässä pari esimerkkiä minun "luovuudestani" :)

Raskausaikojen lempparihousut kokivat karmivan kohtalon jo noin vuoden päivät sitten, sillä ne repeytyvät pahasti takapuolesta, ja totesin samantien ettei näitä kannata enää korjata. Housut ovat nyt odottaneet kiltisti kaapissa uusiokäyttöön pääsemistä. Ja nyt ne pääsivät, osittain. Vielä jäi paljon housuista jäljelle, ajattelin tehdä tälle yksinäiselle tyynylle vielä kaverin, ja katsoa saisiko lopuista aikaan jotain.
Housut olivat pellavaiset, ihanat lököhousut jotka palvelivat läpi koko raskauden. Sovitin huvikseni niitä nyt, ja isothan ne olisi olleet vaikka olisinkin korjannut, on raskauskilot onneksi tehokkaasti karisseet pois. Virkkasin tyynyyn kahdeksan sakaraisia afrikkalaisia kukkia, näin ohjeen anoppilassa selaillessani Suuri käsityölehteä. Kotona sitten yritin muistella, miten ohje meni, enkä ole ihan varma muistinko ihan oikein, mutta ainakin vähän sinnepäin. Housujen nauhoista ompelin tyynyyn solmimisnauhat sivulle.

Toinen uusiokäyttöön päässyt asia oli varastossa seisonut taso, jonka saimme varmaan kolmisen vuotta sitten appivanhemmiltani. Isäntäni muisteli, että taso oli ollut heillä jo joskus hänen ollessaan pieni, joten senkin takia halusin sen uudelleen käyttöön. Jonkun aikaa se meitä palveli jo aiemmin, nyt maalasin sen valkoiseksi ja tadaa, eteisen kenkäsäilytyspulmaankin saatiin ratkaisu. :)Taso oli ennen tummanruskea ja maali oli paikoitellen jo kulut pois. Pienellä vaivalla tästäkin, mielestäni kivasta huonekalusta sai "kuin uuden" :)

Nyt sitten penkomaan lisää vanhoja vaatekasseja, löytyisikö sieltä mitään uusiokäyttöön sopivaa (kunhan olen saanut tehtyä tyynyparalle ensin parin)..

Kommentit

 1. Hienoja molemmat! Samaa mieltä olen, itse tehden ja tuunaten saa kivaa aikaan ja niiden "arvokkuus" myös lisääntyy sitä myötä.

  VastaaPoista
 2. Tyyny näyttää tosi kivalle. Olen itsekin virkannut afrikan kukkia eri kokoisina (terälehtiä voi olla neljästä kahdeksaan), joten voisi itsekin tehdä tuolla idealla uusia koristetyynyjä. Jos vaikka vanhasta verhosta ompelisi tyynypussin...

  VastaaPoista
 3. Kiitosta! :) juu, tulis varmaan ihana jos olis koko tyyny tehty noista kukista. :) ja satu oot oikeassa, tunnearvoa on itsetehdyllä enemmän, ja omatekemiä juttuja kohteleminen ajansaatossa paremmin :)

  VastaaPoista
 4. Tosi kiva tuo tyyny. Itsellänikin on monet vanhat housut odottamassa inspiraatiota... Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) niin ja ole hyvä :) pengoin tänään vähän kaappeja ja multa löytyis aika paljon kaikkea vanhaa uusiokäyttöön sopivaa, joten minäkin odottelen seuraavaa inspiraatiota. :)

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit