Siirry pääsisältöön

Virkatut pöytätabletit

No eihän siinä kauaa mennyt, kun yksi työ jo valmistuikin. Eilen aloitin viimeisen tabletin virkkauksen salkkareita katsellessa ja siinähän se sitten valmistui kuin huomaamatta. :) Virkkasin siis yhteensä 4 kappaletta pyöreitä pöytätabletteja. Lankana käytin Novitan Kotiväkeä, sitä vanhaa kotiväkeä nimenomaan. Virkkasin tabletit kaksinkertaisella langalla ja koukulla nro. 3,5.Ja kuten moni varmasti heti huomasi, idea on juhannusruusumatosta peräisin. Ohje on siis täysin sama, tosin jouduin skippaamaan muutaman kierroksen sillä näistä olisi tullut liian isot pieneen pöytäämme, jos olisit tehnyt täysin ohjeen mukaan. Juhannusruusumaton ohjeeseen pääset klikkaamalla tästä.Ja kylläpäs niistä tuli kivat, vaikka itse sanonkin. Etuna näissä on se että nämä (ainakin toivottavasti) kestää hyvin konepesua. Jospa nämä nyt inspiroisivat pitämään pöydän siistinä. :)

Kommentit

 1. Onpa kyllä kerrassaan kauniit! Ihan harmittaa, ettei ole sopivaa lankaa kaapissa. Tolla ohjeella oon tehnyt niin monta mattoa, että olis houkuttelevan helppo ja nopea projekti. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! No sehän ei auta kun lankakaupoille lähteä :) joo mäkin jonkun verran virkkaillut noita mattoja, nopeutti kyllä tekemistä kun ei tarvinnut joka välissä ohjetta muistella vaan muisti sen jo ulkoa :)

   Poista
 2. Todella hienot ja hyvin tehtyjä :)

  VastaaPoista
 3. Todella kauniita! Täytyy jossakin vaiheessa yrittää samaa :)

  VastaaPoista
 4. Kauniita ja tasalaatuisia :) niin kuin aina!!

  VastaaPoista
 5. Nää on itelläki tekolistalla, mutta muut työt meinaa aina mennä edelle. Pitäis vain aloittaa ja tehdä sivutyönä. Nää sun on just ihanat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Tiedän nii tuon tunteen, yleensä se aloittaminen on se vaikein osuus... :)

   Poista
 6. Ihanat! Näitä just suunnittelin mut luulin että niistä tulis liian pieniä mut ilmeisesti päinvastoin! Viittitkö kertoa tarkemmin mitä kerroksia jätit väliin ja jouduitko muuten muokkaa? Vai muistatkoham vielä :-)

  VastaaPoista
 7. Juuri sain elämäni ensimmäisen ison juhannusmaton virkattua ja haluan tehdä ehdottomasti myös tällaisia! Haluan siis myös tietää mitä kierroksia jätit väliin ja että teitkö näihin muita muutoksia? :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

2 x Uniriepu

Voi vitsit että rakastan tuota Novitan puuvilla-bambu lankaa.. Olen hamstrannut sitä nyt alennuksesta, jotta voi sitten talven siitä virkkailla. Nyt juurikin samaisesta langasta valmistui kaksi uniriepua. Aloitin virkkaamaan ystäväni vauvalle yhtä uniriepua, mutta 3,5 vuotias neitimme ilmoitti että hän haluaa myös unirievun. Pupun, samanvärisen kun mitä unipupu. Niinpä tuumasta toimeen. Uniriepu onkin ollut nyt unipupun kanssa neidin rakas unikaveri. :) Yotubesta löytyy oikein mainio ohjevideo ( Täältä ) tuon tähtikuvion virkkaukseen. Samalla ohjeella virkkasin jokunen aika sitten myös tähtipeiton jämälangoista. Pupun ja nallen päät ja muut ruumiinosat olen sitten itse soveltanut päästä. Tähtiosan virkkasin koukulla nro 3,5 ja pään ja kädet nro 2,5. Näin päästä ja käsistä saa vähän jämäkämmät ja tiiviimmät, jotta vanu ei pursuile ulos. :) Muistutukseksi vielä, huomiseen asti on vielä aikaa osallistua  Greengate arvontaan  blogissani! Arvonnan suoritan perjantainpäivä

Afrikankukista virkattu pöllö

Tämäkin afrikankukka pöllö on ollut "to do"-listalla ties kuinka kauan. Nyt lopultakin sain sen toteutettua. :) Tämä oli huomattavasti helpompi tehdä kun aiemmin virkkaamani kirahvi, joten olisi ehkä jo silloin pitänyt aloittaa tästä. Pöllöön löytyy ilmeisesti maksullinen ohje Raverlysta, mutta minä virkkasin tämän kuvien pohjalta. Onhan se hitaampaa ja hankalampaa, mutta valmista tuli onneksi kuitenkin. Silmät tein hieman eritavalla kuin alkuperäisessä mallissa mutta tykkään näistä kovasti juuri näin. Lankana käytin Novitan Puuvilla-Bambua ja koukkua nro 2,5. Tykkään niin kovasti tuosta langasta ja sitä on mukavaa virkata. Lisäksi tältä langalta löytyi juuri passelit värit. Pöllö sopii oikein mainiosti sohvatyynyihin, ja siihen se saakin jäädä viereen nukuksimaan. Virkkasin pöllölle ylläri ylläri vielä pienen rusetin, näitä rusetteja, kuten tiedätte, on minulla tapana kylvää vähän joka paikkaan. Tässä vielä kaverukset kuvassa, kirahvi ja pöllö. Lisää kuvi