Pienen tytön virkattu liivi afrikkalaisista kukista (ohje)

Afrikkalaisia kukkia on mukava virkata, ja niistä voi kehitellä vaikka mitä. Virkkasin nyt pikkuneidillemme liivin, ja samalla väsäsin ohjeen teille, jos joku innostuu virkkaamaan samanlaista. :) Ohje on vapaassa käytössänne, kunhan muistatte mainita ohjeen alkuperän.Lankana käytin Novitan kotiväki-lankaa (huvila tai kartano taitaa nykyisin lukea myös etiketissä?) ja koukkua nro 2,5. Yhden kukan halkaisija on noin 7 cm. Neitimme on tällä hetkellä 1 v 9 kk ikäinen, ja käyttää vaatteissa kokoa 92 cm, liivistä tuli aika sopiva, ehkä hivenen liian reilu, mutta koko vastannee aikalailla 92 cm vaatteita.

Ensin virkataan afrikkalaiset kukat, ohjeen kukkiin löydät tästä linkistä (klikklik).Virkkaa kukkia yhteensä 20 kpl, ja ompele ne toisiinsa kuten kuvassa. Kukat vosi varmaankin yhtä hyvin myös virkata kiinni, mutta itse kuitenkin ompelin.

Sitten virkataan pienet olkanauhat:Virkkaa kukan keskelle 8 ks, virkkaa 1 ks kääntymiseen ja virkkaa 1 ks jokaiseen silmukkaan. Jatka näin 12 kierroksen verran. Ompele sitten nauha kiinni selkäpuolelle, tee toinen olkanauha samalla tavalla.

Seuraavaksi virkataan reunus liiville. Reunuksen teossa voi käyttää mielikuvitusta ja siitä voi virkata vaikka minkälaisen.Minä virkkasin reunuksen pyolipylväillä. Jokaisen kukan "kärkeen" eli korkeimmalle kohdalle virkkasin 2 ½p samaan, ja jokaisessa kukan saumakohdassa virkkasin 2 ½p. samaan, kaksi silmukkaa väliin, seuraavaan 2 ½p. samaan (katso yllä oleva kuva). Muuten virkkasin joka silmukkaan normaalisti 1 ½p.

Liivin voi nyt jättää jo tähän, jos ei halua ekstra röyhelöitä reunaan. :) Virkkasin myös ketjusilmukkanauhat liiviin solmimista varten. Halutessaan voi käyttää myös nappia, tai vaikka silkkinauhaa..


 Minä virkkasin kuitenkin liivin alareunaan pienen röyhelön seuraavasti: Virkkaa 3 kjs (ensimmäinen pylväs) sitten 4 p samaan (= 5 pylvästä). 1 kjs, jätä yksi silmukka väliin, ps seuraavaan silmukkaan, 1 kjs, yksi silmukka väliin, 5 p seuraavaan silmukkaan. Jatka samoin koko kierros loppuun.

Yritin vielä kuvata liiviä neitokaisen päällä, ikiliikkuja ei meinannut oikein pysyä aloillaan, mutta jonkinlaisia kuvia ehdin napata..Liivistä tuli kyllä oikein prinsessamainen, ja monikäyttöinen, sillä kesällä ja lämpimällä voi käyttää lyhythihaisen kanssa, ja talvella alle voi pukea pitkähihaisen. :) Sopii hyvin sekä arkeen että juhlaan..

Toivottavasti ohjeesta on teille iloa! :)

Kommentit

 1. Suloinen liivi pikkuneidille :) Kukkasia on kyllä kiva virkkailla, kiva saada uusia ideoita mihin kaikkeen niitä voisikaan käyttää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) noita kukkasia on tosiaan ihana virkata, ja valmistuvat niin vauhdilla. :) tein nyt vaan kahdella värillä, mut olis tullut varmasti ihanan pirteä liivi jos olisi käyttänyt enemmän värejä..

   Poista
 2. Haastetta pukkaa! :)

  http://teeitseparemmin.blogspot.fi/2014/07/11-kysymyksen-haaste.html

  VastaaPoista
 3. Tosi söpö liivi :) Sinä keksit aina kaikkea kivaa. Ikiliikkujia on tosi vaikea kuvata, sen olen tässä itsekin huomannut :D Mutta hyvät kuvat olet saanut silti :) Ihania kesäpäiviä -ja kiitos kivasta blogista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ihanasta viestistä, lämmitti kovasti mieltä! :) ihania kesäpäiviä myös sinulle, toivotaan että niitä vielä on jäljellä reilusti! :)

   Poista
 4. Heippa! Novitan uutiskirjeestä löysin tänne blogiisi. Ja voi mikä ihanuus tämä blogi <3 Aivan uusi tuttavuus mulle, heti paikalla liityn lukijaksi. Kuinkahan tästä koneen ääreltä malttaa mennä nukkumaan... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiitos <3 näin mukavat kommentit lämmittää kovasti mieltä! :) mukava kuulla että tykkäät, ja tervetuloa lukijaksi! :)

   Poista
 5. Heippa! Saanko laittaa tämän virkatun liivin ohjeen linkkinä blogiini? (ihaittetein.blogspot.fi)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit