Pienen tytön villatakki virkaten

Tässä on nyt se villatakki, jota aloin automatkoilla reissussa ollessa virkata. En käyttänyt apunani mitään ohjetta, vaan aloin virkata vaan ihan riskillä jotain. Virkkauskuvio on sama kuin aiemmin virkkaamissani laukuissa ja tiskiräteissä.



Eli aloitin virkkaamaan takkia alareunasta, virkkasin muistaakseni 160 ketjusilmukkaa (Lanka citymarketin alekorista napattua vaalean vihreää Pirta-lankaa, koukku nro 3,5), käännyin ja virkkasin joka 5. silmukkaan 5 pylvästä. Joka toisen kierroksen virkkasin kiinteitä silmukoita. Yläosa on virkattu kokonaan kiinteillä, lisäsin hihoiksi 40 kjs. Vähensin silmukoita pikkuhiljaa hihoista sekä selänpuolelta, monta kertaa sovitin tytölle että tulee sopivan kokoinen. Pientä hienosäätöähän tämä tarviis, mutta on hyvä harjoitus, seuraavaa villatakkia virkatessa ainakin tietää mitä tehdä toisin. :)

Kukat virkkasin "afrikkalaisia kukkia"- ohjeella, mutta jätin vain viimeisen kierroksen virkkaamatta. Ompelin sitten kukat kiinni takkiin.

Olisin halunnut tehdä tähän hupun, mutta lanka loppui kesken.. Jos vielä sattuu kaupassa vastaan tätä lankaa niin ostaa sit ja virkkaa jälkeenpäin, on takki toki ihan hieno noinkin. Onneksi nyt on vielä niin lämmin, että takille ei ole tarvetta. :) Mutta viileneviin iltoihin tämä on varmasti oikein passeli..


Kommentit

Suositut tekstit