Siirry pääsisältöön

Virkatut, näyttävät sisätossut (ohje)

Olen aiemminkin virkkaillut näitä jalanlämmittimiä, mutta viimeisimmästä parista on jo aikaa. Idean näihin sain lankalaatikon siivouksessa löytyneistä virkatuista kukista, jotka lojuivat laatikon pohjilla. Ensin mietin virkata/ommella pipon johon kukkakoristeen liittäisin. Ja ehkä sellainen vielä valmistuukin.. :) Laitoin teille nyt ohjeen ylös näihin superhelppoihin töppösiin. Alkuperäinen ohje
löytyy Punomon nettisivuilta ja on nimeltään Minni tossut. Monet teistä onkin varmasti niitä virkannut. Tästä pääsette ohjeeseen. Näissä tossuissa on hieman eroja, sillä virkkasin nämä pylväillä, mutta perusidea aikalailla sama.

Käytin virkkaukseen Novitan- Miamia (mustaa) sekä kukkiin Novitan Kartanoa (keltainen, valkoinen ja musta). Tossuun käytin virkkuukoukkua 3,5 ja kukkiin 2,5, Tossut ovat noin kokoa 40/41. Saat tossuista pienemmät vähentämällä kierroksien määrää. 

HUOM! Jokainen kierron aloitetaan virkkaamalla 3 kjs, ja jokainen kierros suljetaan piilosilmukalla.

1. Tee lankalenkki ja virkkaa siihen 6 ks.
2. 2 p jokaiseen silmukkaan = 12 p
3. 1 p, 2 p seuraavaan, 1 p, 2 p seuraavaan...
4. 2 p, 2 p seuraavaan, 2 p, 2 p seuraavaan...
5. 3 p, 2 p seuraavaan...
6. 4 p, 2p seuraavaan...
Seuraavat 3 kierrosta virkkaa 1 p jokaiseen silmukkaan. Tässä vaiheessa työ näyttää kuten kuvassa 1.

7. Aloita kierrokset samaan tapaan kuin aiemmat. Virkkaa kuitenkin vain 23 p. Käänny virkkaamalla taas 3 kjs ja virkkaa taas 1 p jokaiseen silmukkaan. Jatka näin seuraavan 9 kierroksen verran. (tai jos haluat pienemmät tossut, virkkaa vähemmän kierroksia)

Voit halutessasi tehdä reunoista hieman korkeammat, jolloin voit virkata pylväitä enemmän ennen kääntymistä. Nämä ovat aika avonaiset. :)

8. Aloita kuten aikasemmat kierrokset, eli virkkaa kääntymiseen 3 kjs. Virkkaa samaan silmukkaan vielä toinen pylväs. Virkkaa seuraavaan silmukkaan 1 p, ja seuraavaan taas 2 p. Virkkaa taas normaalisti 1 p jokaiseen silmukkaan, paitsi virkkaa kolmanneksi viimeiseen silmukkaan taas 2 p, väliin 1 p seuraavaan silmukkaan, ja viimeiseen silmukkaan taas 2 p. ( Tämän vaiheen voi halutessaan jättää väliin ja virkata kantapäähän asti ilman lisäyksiä.)
9. Virkkaa vielä 2 kierrosta normaalisti, 1 p jokaiseen silmukkaan. Päättele työ ja jätä lankaa ompelemista varten. Ompele sitten kantapää umpeen.

10. Virkkaa kiinteitä silmukoita tossun reunan ympäri. Tee samalla kierroksella jalkalenkit, kumpaankin tossuun vastakkaisille puolille. Jalkalenkki virkataan seuraavasti: Virkkaa 18 kjs. Virkkaa sitten vielä muutama ketjusilmukka napin koosta riippuen napinläveksi. Itse virkkasin 8 kjs. Virkkaa sitten 1 ks jokaiseen 18 ketjusilmukkaan. Katso kuva 3.

11. Ompele nappi paikalleen ja valmista on! :)

Koristeiksi tossut saivat näyttävät, isot kukat.


Iso kukka:

1. Virkkaa 6 kjs ja sulje renkaaksi piilosilmukalla.
2. 3 kjs (ensimmäinen pylväs) + 1 kjs, 1 p renkaaseen, 1 kjs. Toista niin monta kertaa että renkaassa on yhteensä 10 pylvästä.
3. Virkkaa jokaisen kjs-ketjuun 3 p ja väliin 2 kjs.
4. Virkkaa kjs-ketjuun 2 p, 2 kjs, 2 p. Toista koko kierros loppuun.
5. Virkkaa samoin kuin edellinen kierros.
6. Pylväsryhmien keskelle 7 p ja väliin 1 ks. Toista kierroksen loppuun saakka.

Pieni kukka on virkattu täysin 8-terälehtisen afrikankukan ohjeella. En löytänyt ohjetta netistä mistään, joten tässä se lyhykäisyydessään:

1. Virkkaa 5 kjs ja sulje renkaaksi piilosilmukalla.
2. 3 kjs (ensimmäinen pylväs) 1p, 2 kjs *2p, 2kjs*, virkkaa kunnes renkaassa on kahdeksan 2 pylvään pylväsryhmiä.
3. Virkkaa jokaisen kjs-ketjuun 3 p ja väliin 2 kjs.
4. Virkkaa kjs-ketjuun 2 p, 2 kjs, 2 p. Toista koko kierros loppuun.
5. Pylväsryhmien keskelle 7 p ja väliin 1 ks.
6. 1 ks jokaiseen silmukkaan. Virkkaa terälehtien väliin tuleva kiinteäsilmukka kuten kuvassa, neljännen kierroksen pylväsrymien väliin.


Sitten vain ompelet kukat kiinni tossuihin, ja valmista on! :)Kommentit

 1. Onpa tosiaan näyttävät tossut, tosi hienot! Väriyhdistelmä toimii hyvin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ite tykkään näistä väreistä kyllä myös, on jo jonkin aikaa ollut joku keltainen kausi menossa :)

   Poista
 2. Kivat tossut, kokeilulistalle menee kyllä :)

  VastaaPoista
 3. Ihanat! Ja kauniita virkkuuksia muitakin täällä.

  VastaaPoista
 4. Mä olen niin hirveen laiska, että aion kokeilla tota ohjetta paksummalla langalla ja puikolla.. Vähän tuo kierrosmäärät vaan vähän mietityttää... Samankokoisia olisin tekemässä kun tässäkin..

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

2 x Uniriepu

Voi vitsit että rakastan tuota Novitan puuvilla-bambu lankaa.. Olen hamstrannut sitä nyt alennuksesta, jotta voi sitten talven siitä virkkailla. Nyt juurikin samaisesta langasta valmistui kaksi uniriepua. Aloitin virkkaamaan ystäväni vauvalle yhtä uniriepua, mutta 3,5 vuotias neitimme ilmoitti että hän haluaa myös unirievun. Pupun, samanvärisen kun mitä unipupu. Niinpä tuumasta toimeen. Uniriepu onkin ollut nyt unipupun kanssa neidin rakas unikaveri. :) Yotubesta löytyy oikein mainio ohjevideo ( Täältä ) tuon tähtikuvion virkkaukseen. Samalla ohjeella virkkasin jokunen aika sitten myös tähtipeiton jämälangoista. Pupun ja nallen päät ja muut ruumiinosat olen sitten itse soveltanut päästä. Tähtiosan virkkasin koukulla nro 3,5 ja pään ja kädet nro 2,5. Näin päästä ja käsistä saa vähän jämäkämmät ja tiiviimmät, jotta vanu ei pursuile ulos. :) Muistutukseksi vielä, huomiseen asti on vielä aikaa osallistua  Greengate arvontaan  blogissani! Arvonnan suoritan perjantainpäivä

Virkatut pöytätabletit

No eihän siinä kauaa mennyt, kun yksi työ jo valmistuikin. Eilen aloitin viimeisen tabletin virkkauksen salkkareita katsellessa ja siinähän se sitten valmistui kuin huomaamatta. :) Virkkasin siis yhteensä 4 kappaletta pyöreitä pöytätabletteja. Lankana käytin Novitan Kotiväkeä, sitä vanhaa kotiväkeä nimenomaan. Virkkasin tabletit kaksinkertaisella langalla ja koukulla nro. 3,5. Ja kuten moni varmasti heti huomasi, idea on juhannusruusumatosta peräisin. Ohje on siis täysin sama, tosin jouduin skippaamaan muutaman kierroksen sillä näistä olisi tullut liian isot pieneen pöytäämme, jos olisit tehnyt täysin ohjeen mukaan. Juhannusruusumaton ohjeeseen pääset klikkaamalla  tästä . Ja kylläpäs niistä tuli kivat, vaikka itse sanonkin. Etuna näissä on se että nämä (ainakin toivottavasti) kestää hyvin konepesua. Jospa nämä nyt inspiroisivat pitämään pöydän siistinä. :)

Afrikankukista virkattu pöllö

Tämäkin afrikankukka pöllö on ollut "to do"-listalla ties kuinka kauan. Nyt lopultakin sain sen toteutettua. :) Tämä oli huomattavasti helpompi tehdä kun aiemmin virkkaamani kirahvi, joten olisi ehkä jo silloin pitänyt aloittaa tästä. Pöllöön löytyy ilmeisesti maksullinen ohje Raverlysta, mutta minä virkkasin tämän kuvien pohjalta. Onhan se hitaampaa ja hankalampaa, mutta valmista tuli onneksi kuitenkin. Silmät tein hieman eritavalla kuin alkuperäisessä mallissa mutta tykkään näistä kovasti juuri näin. Lankana käytin Novitan Puuvilla-Bambua ja koukkua nro 2,5. Tykkään niin kovasti tuosta langasta ja sitä on mukavaa virkata. Lisäksi tältä langalta löytyi juuri passelit värit. Pöllö sopii oikein mainiosti sohvatyynyihin, ja siihen se saakin jäädä viereen nukuksimaan. Virkkasin pöllölle ylläri ylläri vielä pienen rusetin, näitä rusetteja, kuten tiedätte, on minulla tapana kylvää vähän joka paikkaan. Tässä vielä kaverukset kuvassa, kirahvi ja pöllö. Lisää kuvi