sunnuntai 7. syyskuuta 2014

Virkattu jakkaranpäällinen Asteri-maton ohjeella

Asteri-matosta innostuneena virkkasin vanhalle jakkaralle kivan päällisen samalla ohjeella. Tässä mainio idea kulahtaneille jakkaroille, saa kivat lisäpenkit vaikkapa juhlavieraille.


Käytin päällisen virkkaukseen Novitan Virkkauslankaa (virkkasin kaksinkertaisella langalla) ja koukkua numero 2,5.

1. Virkkaa Asterimaton ohjeella kierrokseen 23 asti. (Ohjeen löydät Tästä)
2, Ala vähentaa silmukoita, virkkaa 3 pylvästä normaalisti, ja sen jälkeen virkkaa kaksi pylvästä yhteen. Jatka näin kierroksen loppuun eli aina 3 p, 2 pylvästä yhteen.
3. Seuraavalla kierroksella virkkaa kiinteitä silmukoita. Virkkaa 1 ks normaalisti, sen jälkeen kaksi silmukkaa yhteen. Jatka kierroksen loppuun ja päättele työ. Reunaan voi halutessaan ommella esim kuminauhan, ainakin tässä jakkarassa kestää kyllä ihan hyvin ilmankin.Pienellä vaivalla yksinkertainenkin esine saa kivan piristyksen. :) Tämä jakkara on seisonut käyttämättömänä varastossa jo pitkään, mutta nyt sille varmasti löytyy käyttöä. Virkatun osan alle voi halutessaan ommella pohjakankaan, jos haluaa ettei jakkaran väri näy alta. Kannattaa ommella pohjakangas ennen silmukoiden vähentämistä, koska siinä vaiheessa työ on vielä "littana".

Onnistunut tuunaus, vai turhake? :)

2 kommenttia:

  1. Kyllä tuli sievä jakkara <3 Kaikkea ihanaa olet taas virkannut, sulla taitaa koukku käydä niin että savu nousee :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) ja juu, koukku heiluu aina kun on mahdollisuus :) ei nyt ihan savu vielä nouse, lapset pitää huolen ettei ihan niin mahdottomasti ehdi virkata :D

      Poista