perjantai 5. syyskuuta 2014

Virkattu mattonen, ommeltu hamonen

Viimepäivien käsityöt kiteytyy virkattuun mattoon sekä ommeltuun hameeseen. Hameen ompelin jo sunnuntaina, käytin samaa kangasta kuin synttärimekkoon, eli Viljamin puodin keltaista "puudelit"-kangasta. Tästä se vaateompelun opettelu lähtee.. :) Nyt on tästä ihanasta kankaasta myös jotain arkikäyttöön.


Hame oli todella simppeli ommella, vyötärölle viritin kuminauhan. Laskokset eivät nyt ihan tasasesti menneet, mutta ei sitä käytössä huomaa ollenkaan.

Alkuviikosta kävin ostamassa (taas) matonkudetta ja siitä valmistuikin pikkuinen matto. Käytin Lankavan (ent. kauhavan kangasaitta) Asterimaton ohjetta, tosin en tehnyt mattoa kokonaan ohjeen mukaan. Ohjeeseen pääset tästä.
Kudetta jäi vielä yli hieman, nyt täytyisi keksiä käyttöä jämäkuteille. Säilytyskoreja tai pannunalusia ehkä.. Tämän maton virkkaus oli muuten mukavaa vaihtelua, aiemmin olen virkannut vain juhannusruusuja, nyt oli pakko kokeilla jotain muuta. Matosta tuli ihanan pehmeä, lämmittää jalkojen alla kivasti talvella. :)

Postissa odottaisi tilaamani lankapaketti tuleviin projekteihin. Luvassa ainakin boleron virkkausta tytön synttärimekon kaveriksi, sekä itselle olisi tarkoitus virkata muhkea tuubihuivi. Myös virkatu liivin ohje on "to do"-listalla ja laittelen ohjetta heti tänne kunhan saan aikaiseksi.

Ihanaa viikonloppua! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti