tiistai 24. kesäkuuta 2014

Virkatut siivousliinat

Olen joskus aiemminkin virkkaillut tiskirättejä, ja nyt innostus iski taas. Kaupassa vastaan tuli Novitan bambu-lankaa alennuksessa (2e/kerä) joten ostin pari kerää ja niistä muotoutui kivat tiski/siivousliinat. En ollutkaan aiemmin virkannut mitään kyseisestä langasta, ja tykkäsin kovasti, sillä lanka on ihanan pehmeää ja helppoa virkata.
Ensin meinasin virkata perinteiset isoäidinneliön muotoiset liinat, mutta sainkin toisen idean. Otin kuvion äskettäin virkkaamastani laukusta. Hyvin yksinkertaista: joka toinen kierron virkataan 5 pylvään pylväsryhmiä (joka viidenteen silmukkaan), ja joka toinen kierron tehdään kiinteitä silmukoita. Reunukset on virkattu puolipylväillä. Lankana siis Novitan bambu ja koukku nro 3,5.

Kukan ohjeen löysin kirjasta nimeltä "Sekaisin langoista", sekin on hyvin simppeli: Virkkaa 5 kjs ja sulje renkaaksi piilosilmukalla. Virkkaa renkaaseen 10 ks. Jos haluat kukasta isomman, virkkaa vielä toinen kierros 10 ks. Virkkaa sitten 1 ks, seuraavaan silmukkaan 6 p, seuraavaan 1 ks, seuraavaan 6 p... jatka näin koko kierros, jolloin kukassa on 5 terälehteä.

Kyllä nyt kelpaa pyyhkiä pöytiä. :) Innostuin näistä liinoista niin, että tilasinpas eilen myös greengaten ihanaa astianpesuainetta, sekä puisen tiskiharjan. Nyt vaan odotellaan että posti tuo ne perille. :)

7 kommenttia:

 1. Onpa kauniit! Kuinka noilla raaskii pyyhkiä sotkuja?? :)

  VastaaPoista
 2. Kauniita! Mulla olis samaa lankaa jemmassa, osaiskohan tämmönen aloittelija virkata tuollaisen? :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos! :) onneks kone pesee puhtaaks, mut kyllä joo alkuun tuntu et eihän näillä raaski mitään pyyhkiä, mut nyt jo toinen käytössä, ja oikein hyvä on! :) ja helppo on virkata, varmaan onnistuu aloittelijaltakin, uskoisin. Tein ensin ketjusilmukoita jonkun noin 50 ja sit siitä ensin noita pylväitä 5 joka viidenteen silmukkaan ja joka toinen tosiaan vaan kiinteitä. Ja rivien reunoissa tein niin et kun pylväsrivi loppui, tein yhden pylvään vielä ihan reunaan, sitten 1 kjs kääntymiseen ja sit kiinteä rivi. Ja kiinteältä riviltä kääntyessä taas pylväsriville virkkasin kääntymiseen 3 kjs... Jos tästä nyt ottaa jotain tolkkua :)

  VastaaPoista
 4. Tervetuloa käsityöblogit ryhmään :) ihana blogi sinulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia, mukava päästä ryhmään! :)

   Poista