perjantai 27. kesäkuuta 2014

Sisustushömppää ja pesuainepohdintaa

Virkatut tiskirätit saivat nyt keittiöön kaveriksi GreenGaten astianpesuaineen, sekä samaisen merkin puisen tiskiharjan. Tilasin tuotteet Maja Decor-nimisestä nettikaupasta (olivat siellä -20%). Tuotteiden saavuttua tutkailin tiskiainepullon kylkeä ja huomasin tekstin "all natural" ja takapuolella teksti jatkuu "This mild, yet effective dishwashing liquid is produced in Denmark with pure naturalingrediens". En ole ikinä ollut mikään eko-ihminen, melkein päin vastoin, mutta tätä tiskiainepulloa tutkaillessa tuli siskoni kanssa puheeksi kaikki muutkin pesuaineet joita käytämme: pyykinpesuaineet, yleispuhdistusaineet ym. Olen itse lievä atoopikko, samoin lapseni, ja itse saan helposti ihoärsytystä vahvoista pesuaineista. Rupesin myös miettimään sitä myrkkyjen listaa, mitä monissa kaupan pesuaineissa on, ja että tahdonko tosiaan niitä kotiini? Olen myös ollut tyytymätön moniin eri pesuaineisiin joita olen kaupasta kotiin kantanut, ja toivonut ihanan puhdasta jälkeä ja raikasta tuoksua.Tästä inspiroituneena aloin googlettelemaan Mummi ja minä- pesuaineperhettä. Olen aikasemmin törmännyt kyseisiin tuotteisiin, mutten ole koskaan kiinnittänyt niihin huomiota, ennen tätä päivää. :)

Mummi ja minä- blogin sivuilla tuotteita kuvataan seuraavasti:

"Mummi ja minä -pesuaineet eivät sisällä zeoliittiä, fosfaattia, keinotekoisia väri-, hajuste- ja säilöntäaineita. Mummit eivät ärsytä herkkääkään ihoa ja siksi ne sopivat useimmille allergikoille. Tuotteet on valmistettu kasviperäisistä, uusiutuvista raaka-aineista, jotka hajoavat luontoon 100 %:sti. Yhtään Mummien raaka-ainetta ei ole testattu eläinkokeilla, ja myös vegaanit voivat niitä käyttää. Valmistettu Suomessa." 

Mummi ja minä blogisivuille pääset tästä.

Ajattelin, että tätähän täytyy kokeilla. :) Pesuainepullot ovat sitäpaitsi aivan mahdottoman söpöjä, joten sekin on plussaa.. Mutta ennen kaikkea etsin hyvää ja sopivaa pesuainesarjaa, joka ei aiheuttaisi ihoärsytystä. Ekologisuus on hyvä lisä, vaikka kuten mainitsin, kovin montaa ekotekoja en minä ole elämässäni vielä tehnyt. Mutta jostaihan täytyy aloittaa eikö?

Tilasin meille nyt kokeeksi Yleispesuaineen ja siivoussuihkeen, molemmissa tuoksuna polkkakarkki. :)


Otan mielelläni teiltä vastaan kokemuksia, jos olette kokeilleet kyseistä pesuainesarjaa. Oletteko olleet tyytyväisiä? Risuja, ruusuja? Turha ostos vai erinomainen ostos? Onko aiheuttanut ihoärsytystä, kutinaa ym.?

Tuosta GreenGaten pesuaineesta voin jo muuten sen verran sanoa, että oikein miellyttävä tuoksu, ja näin parin käyttökerran jälkeen en ainakaan vielä ole havainnut ihoärsytystä käsissä...

Ja sitten siirrytäänkin ekologisuudesta sisustushömppään. Tässäpä päivitetty kuvaa meidän olohuoneen lipastosta, joka sai nyt kaksi uutta tuikkutelinettä somisteeksi. Aiemmin askartelemani sisustuskirjaimet löysivät lopulta paikkansa peilin päältä, ja sinne ne sopivatkin oikein kivasti. :)Mitäs tykkäätte? :)

Voisinpa tähän loppuun sanoa että onneksi on perjantai. :) Miehellä alkaa tänään loma, saadaan tänään myös mukavia viikonloppuvieraita ja huomenna tiedossa pieni vapaa-ilta rentoutumisen merkeissä. Joten oikein ihanaa viikonloppua teille kaikille, toivotaan että kelit edes pikkasen tästä viikonlopuksi lämpenisivät! :)

3 kommenttia:

 1. Mummut ovat erinomainen ostos! :---) Olen niitä ehtinyt jo jonkin aikaa käyttää ja pidän siitä, että ne ovat kotimaisia ja ekologisia. Plus tuotteiden tuoksut ovat aivan taivaallisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja normaalisti melko herkkään ihooni ei ole tullut läiskän läiskää! :---)

   Poista
  2. Okei, kiva kuulla! :) ja joo, tuo kotimaisuus on ehdottomasti myös iso plussa. Ja se että heillä oli tuotteita vähän kaikkeen, oliko jopa pyykinpesuainetta? :)

   Poista