Siirry pääsisältöön

Virkatun röyhelöpipon ohje

Minulta on pyydetty tätä röyhelöpipon ohjetta, joten nyt sain aikaiseksi virkata tänään neidille uuden röyhelöhatun kesäksi, ja samalla laadittua ohjeen.


Hattu on virkattu pylväillä, koukulla nro 3,5 ja tuntemattomalla langalla :) löytyi laatikon pohjilta eikä kuoria ollut enää tallessa. Kuvissa näkyvä aiemmin virkkaamani vauvan röyhelöpipo on virkattu novitan miamista.


1. Aloita tekemällä lankalenkki sormen ympärille. Virkkaa lankalenkkiin ensin 1 ks ja sen jälkeen 3 kjs (=ensimmäinen pylväs). Virkkaa lenkkiin vielä 7 pylvästä = 8 p. Sulje kierros piilosilmukalla 3. ketjusilmukkaan.


2. Virkkaa jokaiseen s:aan 2 p. = 16 p

3. Virkkaa 1 p, seuraavaan s:aan 2 p, 1 p, seuraavaan 2 p...

4. Virkkaa 2 p, seuraavaan s:aan 2 p, 2 p, seuraavaan 2p...

Jatka lisäyksiä tähän tapaan, kunnes hatun yläosa näyttää sopivan kokoiselta. Itse virkkasin lisäyksiä kierroksen "8 p, seuraavaan s:aan 2 p" loppuun saakka (= 80 silmukkaa)


5. Jatka virkkaamalla jokaiseen silmukkaan 1 p. Jatka niin pitkään kunnes pipo on sopiva. Kun pipo on sopiva,"päätä" pipo virkkaamalla yksi ps seuraavaan silmukkaan, näin reuna asettuu suurinpiirtein samaan tasoon. Älä kuitenkaan katkaise lankaa, seuraavaksi virkataan röyhelöreuna.


6. Röyhelö on hyvin yksinkertainen tehdä: Virkkaa ensin tekemäsi piilosilmukan jälkeen 3 kjs (=ensimmäinen pylväs), virkkaa samaan silmukkaan vielä 3 p. Virkkaa jokaiseen seuraavaan silmukkaan 4 p koko kierros loppuun. Sulje piilosilmukalla 3. ketjusilmukkaan, eli ensimmäiseen pylvääseen. Päättele työ.

Sitten pipon voi koristella haluamillaan jutuilla, itse olen virkannut molempiin ruusut sekä pari lehteä. Tässä on joitain hyviä kukkien & lehtien ohjeita:

http://www.garnstudio.com/lang/fi/visoppskrift.php?d_nr=0&d_id=672&lang=fi
http://sielunkaantopiiri.blogspot.fi/2012/05/virkattu-ruusu-ohje.html
http://byninuska.blogspot.fi/p/blog-page.html


Kommentit

 1. Moi Milla, olen aika aloittelija näissä myssyvirkkauksissa. Niinpä esitänkin aloittelijan kysymyksen, tarkoitatko, että noissa lissäyksissä joka toisella kerroksella virkataan 1p, sitten 2p, 1p jne sitten seuraavalla kerroksella joka silmukkaan 2p, seuraavana taas 1p, 2p, 1p jne. Olenko ymmärtänyt oikein?

  Ihanaa kevättä!
  Terv. Maritta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Lisäykset menevät niin, että ensimmäisellä kierroksella virkataan juurikin noin eli 1 p, sitten seuraavaan silmukkaan 2p. Seuraavalla kierroksella tehdään 2 p normaalisti, sitten seuraavaan, eli joka kolmanteen silmukkaan virkataan 2 p samaan. Kolmas kierros taas ensin 3 p ja sitten seuraavaan (neljänteen) silmukkaan taas 2 p samaan. :) ja sitten 4 p, ja viidenteen silmukkaan 2 p samaan.. Toivottavasti tämä selkeytti yhtään! :)

   Poista
  2. Kiitos Milla! Kyllä selkeytti huomattavasti! :)

   Kevätterkuin Maritta

   Poista
  3. Mukava kuulla! Ihanaa kevättä myös sinne! :)

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

2 x Uniriepu

Voi vitsit että rakastan tuota Novitan puuvilla-bambu lankaa.. Olen hamstrannut sitä nyt alennuksesta, jotta voi sitten talven siitä virkkailla. Nyt juurikin samaisesta langasta valmistui kaksi uniriepua. Aloitin virkkaamaan ystäväni vauvalle yhtä uniriepua, mutta 3,5 vuotias neitimme ilmoitti että hän haluaa myös unirievun. Pupun, samanvärisen kun mitä unipupu. Niinpä tuumasta toimeen. Uniriepu onkin ollut nyt unipupun kanssa neidin rakas unikaveri. :) Yotubesta löytyy oikein mainio ohjevideo ( Täältä ) tuon tähtikuvion virkkaukseen. Samalla ohjeella virkkasin jokunen aika sitten myös tähtipeiton jämälangoista. Pupun ja nallen päät ja muut ruumiinosat olen sitten itse soveltanut päästä. Tähtiosan virkkasin koukulla nro 3,5 ja pään ja kädet nro 2,5. Näin päästä ja käsistä saa vähän jämäkämmät ja tiiviimmät, jotta vanu ei pursuile ulos. :) Muistutukseksi vielä, huomiseen asti on vielä aikaa osallistua  Greengate arvontaan  blogissani! Arvonnan suoritan perjantainpäivä

Virkatut pöytätabletit

No eihän siinä kauaa mennyt, kun yksi työ jo valmistuikin. Eilen aloitin viimeisen tabletin virkkauksen salkkareita katsellessa ja siinähän se sitten valmistui kuin huomaamatta. :) Virkkasin siis yhteensä 4 kappaletta pyöreitä pöytätabletteja. Lankana käytin Novitan Kotiväkeä, sitä vanhaa kotiväkeä nimenomaan. Virkkasin tabletit kaksinkertaisella langalla ja koukulla nro. 3,5. Ja kuten moni varmasti heti huomasi, idea on juhannusruusumatosta peräisin. Ohje on siis täysin sama, tosin jouduin skippaamaan muutaman kierroksen sillä näistä olisi tullut liian isot pieneen pöytäämme, jos olisit tehnyt täysin ohjeen mukaan. Juhannusruusumaton ohjeeseen pääset klikkaamalla  tästä . Ja kylläpäs niistä tuli kivat, vaikka itse sanonkin. Etuna näissä on se että nämä (ainakin toivottavasti) kestää hyvin konepesua. Jospa nämä nyt inspiroisivat pitämään pöydän siistinä. :)

Afrikankukista virkattu pöllö

Tämäkin afrikankukka pöllö on ollut "to do"-listalla ties kuinka kauan. Nyt lopultakin sain sen toteutettua. :) Tämä oli huomattavasti helpompi tehdä kun aiemmin virkkaamani kirahvi, joten olisi ehkä jo silloin pitänyt aloittaa tästä. Pöllöön löytyy ilmeisesti maksullinen ohje Raverlysta, mutta minä virkkasin tämän kuvien pohjalta. Onhan se hitaampaa ja hankalampaa, mutta valmista tuli onneksi kuitenkin. Silmät tein hieman eritavalla kuin alkuperäisessä mallissa mutta tykkään näistä kovasti juuri näin. Lankana käytin Novitan Puuvilla-Bambua ja koukkua nro 2,5. Tykkään niin kovasti tuosta langasta ja sitä on mukavaa virkata. Lisäksi tältä langalta löytyi juuri passelit värit. Pöllö sopii oikein mainiosti sohvatyynyihin, ja siihen se saakin jäädä viereen nukuksimaan. Virkkasin pöllölle ylläri ylläri vielä pienen rusetin, näitä rusetteja, kuten tiedätte, on minulla tapana kylvää vähän joka paikkaan. Tässä vielä kaverukset kuvassa, kirahvi ja pöllö. Lisää kuvi