maanantai 16. kesäkuuta 2014

Lapsiperheen sisustusarkea & shoppailua

Niin se vaan taas lähti uusi viikko käyntiin, mukavan viikonlopun jälkeen. Lauantaina tosiaan käytiin Kuopion ikeassa & matkuksessa shoppailureissulla ja se vasta mukavaa olikin. Sitten eilisen laittelin ostamiani juttuja paikoilleen.. Eniten tykkään tekokukista jotka pääsivät nyt keittiöön, mä kun en saa yhtään oikeeta kukkaa pysymään hengissä joten muovikukat soveltuu mulle paljon paremmin. :)En tiedä sopiiko unisieppari oikein keittiöön mutta siinä se nyt on. :) Mä nyt en muutenkaan sisusta mitenkään sääntöjen mukaan, en ees tiedä mitä ne on. Itselle sisustuksessa on tärkeintä ehkä persoonallisuus ja käytännöllisyys. Oon muuten monesti katsellut sisustuskuvia lehdistä juuri sillä silmällä, eli miten käytännöillinen jokin ratkaisu on. Varsinkin lapsiperheissä käytännöllisyys on tärkeää, vaikka se ei aina olekkaan välttämättä se kaunein vaihtoehto. Mutta esimerkiks mä en vois kuvitella laittavani tällä hetkellä lattialle jättimäistä maljakkoa, vaikka sellainen olis varmasti ihana. Mutta ei lapset sitä rauhaan jättäis, joten hermoni vaan menettäisin kun sais kokoajan olla kieltämässä.

Meillä ei myöskään ole tällähetkellä sohvapöytää, koska ei koeta sitä järin käytännölliseksi. Ensinnäkin meillä on arkkumallinen pöytä (joka nyt odottaa sivussa) jossa on aukevat painavat kannet. Toisekseen, mitä siinä pöydällä voisi edes pitää, vaikka sellainen olisi? Kaukosäätimet lähtis heti parempiin käsiin, samoin jotkut kynttiläviritykset, juu ei. Ja kaikenlisäks pöytä olisi vaan tiellä silloin kun lapset päättää leikkiä hippaa..

Ja sit hieman lisää ostosten esittelyä. Ostin H&M:ltä yhteensä 3 vieraspyyhesettiä, 2 pyyhettä kussakin. Kuvassa näkyy niistä kaksi: perhospyyhkeet ja raidalliset pyyhkeet. Lisäksi ostin yhden setin pinkkejä vieraspyyhkeitä, sillä myymälässä oli "ota 3 maksa 2" tarjous. :)Okei, valkoiset pyyhkeet = ei ehkä käytännöllisimmät lapsiperheissä. Mut ne saa sentään pestyä :)

Suunnitelmissani oli ostaa Ikeasta myös UNG DRILL- kehys, mutta se ei livenä näyttänyt jotenkaan hyvältä, joten jätin siis ostamatta. Pitkän tauluhyllyn ostin ja se sai paikkansa telkkarin ja tason välistä. Sieltä löytyy lasten kerho- ja vauvakuvia. Ostin myös pari valkoista kehystä, ja sommittelin taas kuvia uudestaan seinälle.Telkkari seinällä? Ei ehkä taaskaan se kaunein vaihtoehto, olishan se varmaan hienompi jos se olis tossa tason päällä. Mutta ei käytännöllinen, ainakaan meidän perheessä. Ensinnäkään sohvalla maatessa telkkaria ei varmaan näkyis juuri ollenkaan pienten päiden vilistäessä edessä. Ja toisekseen telkkariruutuun olis varmasti piirretty vahaliiduilla tai jotain. Ei sillä, et meidän muksut mitään kauhukakaroita olis, ei, vaan tavallisia vilkkaita ja kekseliäitä lapsia. Mutta kyl te äidit tiedätte, mitä tarkoitan ;) Meidän sisustuksen viimeistelee lelukorit, jotka tässä kuvassa ovat täynnä leluja. Yleensä korit ovat kipattu keskelle olkkaria ja korit nurin jossain nurkassa.. Mutta hienoa on myös se että pitkän tolkkuttamisen tuloksena lapset osaavat nyt jo itse kerätä lelujaan, ja sekös tästä äidistä on oikein mukavaa. :)

Mites muissa lapsiperheissä sisustetaan? Pidättekö tiukasti kiinni tavaroiden paikoista vai ajatteletteko enemmän käytännöllisyyttä ja sitä ettei kokoajan tarvitse kieltää jostain? Joku voisi sanoa, että on laiskuutta siirtää tavarat pois kieltämisen sijaan, mutta itse olen toista mieltä. Ei mun mielestä oo kivaa jos koko päivän joutuu tolkuttamaan lapsille "älä koske siihen", älä ota sitä"... Ahdistavaa onkin mennä käymään jossain missä ei oo lapsia perheessä ja siellä ensimmäisen vastaan tulee joku matalalla tasolla oleva jättimäinen maljakko... Sit saa pelätä mikä sen maljakon kohtalo meidän muksujen käsissä on :)

Parasta olisikin, jos osaisi yhdistää täydellisesti kauniin ulkonäön ja käytännölliyyden? Joku varmasti osaa, monikin, itse en. Kinnitän kyllä huomiota kodin ulkonäköön ja pyrin parantamaan sitä, haluaisin että koti olisi selkeä ja seesteinen. Mutta siihen tarvitsisin jo ammattilaisen apua :)

Tulipas tekstiä, kevennykseksi loppuun laitan tänään nappaamani kuvan leppäkertusta:


P.s. Arvonta blogissani on käynnissä vielä muutaman päivän, käykäähän osallistumassa! :)

3 kommenttia:

 1. Nuo hirsiseinät<3 Ihanat!

  Meillä ei sisusteta lasten mukaan muualla kuin lasten huoneissa! :) Lasten tavarat kulkeutuu olkkariin jatkuvasti, mutta pääosin olen yrittänyt pitää kiinni omasta sisustusmaustani. Jos jotain menee rikki, niin sitten menee - tosin en kyllä laittaisi itsekään mitään vaaseja lattialle! Pitää toki muistaa turvallisuus, esim. heinäseipäistä tehdyt sisustustikkaat ovat aika vaaralliset, jos niissä kiipeillään, samoini lattialla oleva jättimäinen kynttilänjalka, jos sillä huidotaan toisia -jostain on siis tingittävä! :) Sinnikkäästi asettelen sohvatyynyjä sohvalle, vaikka lapset ne levittelevät, kerään lelut ja kannan ne lastenhuoneisiin, ja yhtä sinnikkäästi pesen valkoisia tekstiilejä kloritin kanssa! Lapset saa siis kuitenkin sotkea, vaikka sisustuksessa ei heitä ole kauheasti ajateltu -minähän ne sotkut kuitenkin siivoan! :D Nyt tein yhden tosi suuren myönnytyksen, sillä ostin meille keittiöön vahakangasliinan lapsia varten! Pikkuhiljaa taidan siis antaa periksi... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin on noi sohvatyynyt kyllä henki ja elämä (noi ei nyt ihan), mut siis asettelen niitä kyl kans uskollisesti sohvalle uudestaan ja uudestaan :) Ja siis joo, ei muakaan haittaa jos joku menee rikki, tavaraahan se vaan on, mut just toi että ei oo sit mitenkään vaarallinen, kuten lasivaasi rikkoutuessaan.. Mut aika paljon on kämppä kyl muuttunut siitä kun lapset saapui, tai ensimmäinen alkoi kävellä.. :) ei oo enää lasiset kynttilävaasit sohvapöydällä peilin päällä.. :)

   Poista
  2. PAITSI että telkkari ynnä muut kalliit tavarat on sellaset mitkä kyllä pyrin pitämään tietoisesti poissa lasten ulottuvilta.. :) mut muu pieni krääsä sun muu ei niin haittaa vaik menis rikki, mut kyllä vois pari kirosanaa kuulua jos telkkari olis säpäleinä lattialla..

   Poista