Ommeltu mekko virkatulla vyöllä

 Viikonloppuna innostuin ompeluhommiin, sain nimittäin anopilta taas ison kasan kankaita joissa mukana oli tämä raidallinen trikookangas. Tätä hypistellessä tuli idea, että tästä sais kivan kesämekon itselle. Joten eikun tuumasta toimeen. Tämä olikin ensimmäinen itselle ompelemani vaatekappale.

Sain sitten mekon ommeltua, ja mielestäni se kaipasi jotain. Mietin ensin virkattuja kuvioita, mutta sitten keksin virkata vyön, jota voi sitten käyttää muidenkin mekkojen kanssa. Ohjeita en netistä löytänyt sitten millään, yhden kivan kuvan googlettelemalla löysin, josta sitten yritin mallista virkata samanlaista. Noh, kuten arvata saattaa niin lopputulos oli kaikkea muuta. Vyöstä tuli kuitenkin ihan kiva, joten kehittelemisen arvoinen idea ehdottomasti. Minulla oli jemmassa vielä muutama huopapallero joten virkkasin vielä nyörit vyön koristeeksi ja laitoin pallerot nyörien päähän.


Tässä kuvaa mekosta päällä, voin sanoa että oli muuten vaikeaa saada yksi kuva otettua. En ole nimittäin kamalan kuvauksellinen, ja sisällä oli tosi hankala löytää paikkaa missä kuvata. Uloskaan ei voinut mennä sillä täällä sataa lunta aivan taivaan täydeltä. :) On satanut koko päivän, niin masentavaa. Ei oo aurinkoisista kevätkeleistä tietoakaan.. 

Nauhat ovat vyössä siis vain koriste, ja ne saa halutessaa myös irroitettua. Vyön takapuolella on kuminauha. Tämän päällepukeminen on kieltämättä hieman haastavaa, ja jälkeenpäin tajusinkin että vyö olisi helpompi pukea jos kuminauhan toinen pää olisi kiinni napilla. Mutta kyllä tämän näinkin onneksi saa päälle, kun kuminauha antaa hyvin periksi. :)

Mekko ei malliltaan ole mitenkään erikoinen, enkä mitään vaikeaa uskaltanut alkaa kokeilla, mutta vyö tuo mekkoon kyllä kivasti piristystä. Joten nyt vain kesää odottamaan, että pääsee käyttämään tätä. :)

Kommentit

 1. Onpas kiva mekko ja tuo vyö on ihan älyttömän söpö! :-) Mie löysin raivaillessa taas miun kangaskätkön, pitäs itekkin alkaa jotain ompelemaan, vaan missä lie miun innostus.. :-D

  VastaaPoista
 2. Kiitos! :) no joo mullakin innostus ompeluun iskee varsin harvoin, vaikka mukavaa se sit on kun alkuun pääsee :)

  VastaaPoista
 3. Hahaa, heti kun alkaa ajatella ettei oo innostusta, niin johan sitä alkaa löytymään! :-D Miulla ollu jo varmaan joku reilu vuosi yks laukku kesken (tai siis olin vasta osittain leikelly niitä osia) ni tänään tullukin sitä väsättyä, kiva tunne :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moniin, sieltä se innostus yleensä iskee sillon kun sitä vähiten odottaa :)

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit