maanantai 17. marraskuuta 2014

Valmistuneita käsityökokeiluja

Heipsan ja terveiset reissun päältä. :) Siskon luona ollaan oltu nyt perjantaista asti kyläilemässä ja huomenna takaisin kotiin ja arkeen. Mukavata on taas ollut ja siskoni innosti minut kokeilemaan neulomista. Siskoni osaa neuloa todella taitavasti ja itselleni neulominen on ollut aina jotenkin haastavaa... ainoat muistot neulomisesta on ala-asteen käsityötunneilta enkä sen jälkeen ole kauheasti puikkoihin koskenut, jotain yrittänyt mutta lopulta todennut että ei, ei tuu mitään. Nyt sain kerrankin valmiiksi yhden neuletyön, ja sen on kyllä näköinenkin. Edelleen olen sitä mieltä että virkkaaminen on sitä ominta juttua, en ymmärrä mikä kilisevillä puikoilla oikein on mua vastaan.

No on sitä tullut virkattuakin. Kokeilin nyt siksak-kuviota ja siitä valmistui pieni söpistely pussukka. Lankana oli kaikki mahdolliset jämälangat laatikon pohjilta. Neulepipo on tehty novitan miamista.Ja kuten näkyy, piposta tuli taas melko omalaatuinen. Ihan virkkaamatta ei selvitty, sillä piti röpelöinen reuna peittää virkatulla kierroksella. Tää pipo on siis meidän pikkuneidille, eipä oo ihan kaikilla varmaan samanlaista. :)

Siksakkia kokeilin muistaakseni joskus aiemminkin, ja täähän on kovin yksinkertainen virkata. Pussukan ympärille virkkasin vielä pitsireunukset ja ompelin vetoketjun. Tää menis hyvin kokonsa puolesta vaikka meikkilaukkuna.

Näissä töissä piisaa ainakin värejä. Mietittiin itseasiassa siskon kanssa eilen, että jotenkin värien käyttö käsitöissä heijastelee omaa mielialaa. Synkkinä kausina värit on hillitympiä ja maanläheisiä, ja iloisina kausina sitä tekee kaikkea värikästä. Tosin itsellä on sellaisia kausia ettei käsityöt nappaa yhtään, ei siis tuu tehtyä mitään. Mutta toisinaan sitä sitten valmistuu paljonkin lyhyessä ajassa. Alkusyksyn lievän kaamosmasennuksen jälkeen oma mieli on jotenkin paljon pirteämpi ja olo tosi onnellinen <3 Nyt tuntuu myös että käsityöihin löyty enemmän aikaa ja halua, ja ideoitakin tulee ihan mahdottomasti. Näihin väripommeihin oikeastaan kiteytyy tän hetkinen olotila aika hyvin.. mieli on pirteä ja olo ihana! :)

Joten näihin tunnelmiin! :) Ihanaa viikkoa kaikille!

3 kommenttia: