perjantai 7. marraskuuta 2014

Joulukalenteri askarrellen

Ekaa kertaa ikinä askartelin itse joulukalenterin. Pähkäilin pitkään tekisinkö joulukalenterin ommellen, virkaten vai askarrellen. Löysin paljon erivärisiä papereita jotka ostin aikoinaan neitimme ristiäisaskarteluun, joten päädyin siis askartelemaan joulukalenterin niistä.
 Askarteluun käytin vahvaa paperia, josta tein erikokoisia pieniä rasioita, sekä kirjekuoria. Muistelin että joskus olen rasiasta ohjeen blogiini laittanut, ja sellainenhan löytyikin vuodelta 2012. Linkki rasian ohjeeseen löytyy tästä. Mukana on myös muutama tulitikkuaski. Sommittelin ja liimasin rasiat ja pikkukuoret vahvalle pahville. Joulukalenterin numerot ovat "taika"-lehdestä leikattuja.


Samaisesta lehdestä löysin myös ohjeen virkattuun sydämeen ja sydämistä tehtyyn koristenauhaan. Virkkasin muutaman sydämen Novitan bambu-langasta ja koristelin sydämet pienillä ruseteilla. Helminä käytin vanhan rikkoutuneen kaulakoruni helmiä. Kalenteriin ajattelin laittaa lapsille namuja ja tarroja. Vähän vaihtelua perinteisiin suklaakalentereihin. :)

Täällä on tänään satanut lunta aivan mahdottomasti. Ulkona näyttääkin ihanan talviselle, tosin pelkäänpä että nämäkin lumet vielä sulaa pois. En ole mikään talvi-ihminen, mutta kaikista pahinta on talvi, kylmyys ja pimeys ilman lunta. Joten siinä mielessä sais nyt pysyä nää lumet maassa ja tulla kunnon talvi, ja lapsetkin leikkii mieluummin lumessa, kun loskalöllössä. Tosin ei se loskalöllö näytä lapsia kauheesti häiritsevän, enemmän äitiä varmasti. :)

Ihanaa päivää! <3


2 kommenttia: