Virkattu huivi

Nyt on yksi keskeneräisyys valmis! Mua ihan naurattaa, sillä tämä huivi on lojunut laatikossa syksystä asti, ja ainoa mitä piti tehdä, oli viimeinen kierros. Joskus se vaan on pienestä kiinni. :) Syy siihen, miksi työ lojui keskeneräisenä niin pitkään on siinä, että jäin harmittelemaan kun huivista ei tullutkaan niin isoa kuin toivoin, sillä lanka loppui kesken. Päätin nyt kuitenkin viimeistellä tämän, ja onhan se sopiva vaikka meidän pikkuneidille kaulahuiviksi, jos ei itse tule käytettyä.


Huivi on virkattu Lankavan Kolmiohuivi-ohjeella. Ohjeen huivilla on kokoa 150 x 82 cm, omani on vain noin 110 x 60 cm, tosiaan tuon langan loppumisen takia. Lanka on ostettu kirppikseltä, joten lisääkään en oikein voinut ostaa. Olen aina ollut huono hahmottamaan langan menekkiä, sillä tämä oli jo toinen tällainen huivi, ensimmäisen virkkasin ja purin eräästä toisesta langasta, koska huivi jäi tooooodella pieneksi. Tästä tuli kuitenkin ihan hyvän kokoinen, ja virkkaamiseen meni aikaa, joten en vain raaskinut enää purkaa. :)
Tykkään kovasti tuon langan väreistä, siinä on vaaleanpunaista, lilaa ja vaaleansinistä. Hieman myös jotain minttuun vivahtavaa. Tuo ohjeen kuvio on myös todella miellyttävä, ja toimii hyvin ohuen langan kanssa. Huivi siis tosiaankin virkattu kirppiksen mysteerilangalla ja koukulla nro 2.5. Ensimmänen huivi oli varmasti puolet paksummasta langasta virkattu, ja huomasin että kuvio ei oikein tule oikeuksiinsa paksumman langan kanssa.

Täällä on tänään oikein rapsakka pakkanen, -20 astetta näyttää mittari, hyrr... Kyllä on villasukille käyttöä! :) Mukavaa tiistaita!

Kommentit

  1. Onpa todella kaunis. Joskus se on pienestä kiinni. Itselläni meni purkuun lasten villatakki. Palat kaikki valmiina, mutta en mukamas ehtinyt koota yhteen. Pieneksi ehti jo käymään. Hyvää tiistaita!

    VastaaPoista
  2. Voi kun söpö. (: Joo, viimeistely on yleensä muutenkin sen ärsyttävin homma aina. Jos se jää roikkumaan, ei tiedä koska tulee valmista...

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit