Ideoita ja ohjeita salmiakkikuvion virkkaukseen

Eiliset jämälanka-tähdet herättivät paljon kiinnostusta ja monet kyselivätkin ohjeita. Rupesin tutkailemaan netin maailmaa ja erityisesti pinterestistä löysinkin kaikkea mielenkiintoista, jotka haluan jakaa nyt teille, toivottavasti näistä on teille apua :)


Tämä ihanaakin ihanampi kuva on lainattu Pinterestistä (täältä). Tämä oli se kuva mistä aluperin innostuin noita kuvioita virkkailemaan. Nyt pienellä etsiskelyreissulla löysin muutamia kaavakuviakin, joista hahmottaa hyvin kuinka kuviot on virkattu. 

Kuva lainattu: Pinterest

Yllä olevassa kuvassa peruskuvion kaava. Eli idea on hyvin helppo, reunoissa aina lisätään, ja lopussa vähennetään silmukoita. Tämän kuvan kuvio on virkattu siis pylväillä. Jos haluat virkata kuvion kiinteillä silmukoilla, tee lisäykset ja vähennykset aina joka toisella kierroksella.Löysinpäs vielä kaavan tällaiseen hieman erilaiseen kuvioon. Ylhäällä siis itse tekemäni, alapuolella näkyvän kuvan mukaan. Kiva vinkki jos haluaa jotain vähän erilaista! :) Nyt näiden nettisurffailujen myötä tuli taas mieleen, että pitäisikös nyt kuitenkin aloittaa tekemään näistä sitä peittoa... Iso hommahan se olisi, ja minun kärsivällisyyteni ei sitä parasta mahdollista luokkaa ole. :)

Kuva lainattu: Pinterest

Tässä vielä yksi havainnollistamiskuva palojen yhteenliittämisestä. Itse olen virkannut palat yhteen kiinteillä silmukoilla. Tapoja tähänkin on varmasti monia! :)

Facebookin käsityöryhmästä sain vinkin vielä tällaiseen blogiin, josta löytyy englanninkielinen ohje ihan noihin tähtiin, joita minäkin virkkailin. Olen itse kauhean huono suomentamaan, joten siinä mielessä minusta ei ole apua, mutta kannattaa käydä kurkkaamassa tämäkin, hyviä kuvia tekovaiheesta löytyy myöskin:

http://littlewoollie.blogspot.fi/2013/05/crochet-star-making-tutorial.html?m=1

Ja jos kaipaatte lisää inspiraatiota ja ideoita niin kirjoittakaapas Pinterestiin hakusana "Crochet harlequin" niin löytyy kaikkea kivaa! :)


Kommentit

 1. Todella ihana tapa hävittää jämälangat. Itse olen tuhlaillut niitä isoäidin neliöihin, mutta se tuntuu niin kuluneelle idealle, että pitääpä kokeilla salmiakkeja välillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta! :) itsekkin isoäidin neliöitä jonkin verran virkanneena on kiva kuluttaa jämälankoja jotenkin muuten :) vaihtelu virkistää! :)

   Poista
 2. Paljon kiitoksia tästä insipoivasta postauksesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä vain! :) mukavaa jos onnistun muihinkin tartutettua inspiraatiota! :)

   Poista
 3. Hieno ohje ja tuolla koristekuviolla vielä kauniinpi:-)

  VastaaPoista
 4. Vautsi. Voi vietävä mikä malli ja värit. On kyllä niiiiiiiiin upea.

  VastaaPoista
 5. Tuo vaalean liila missä on vähän jotain ekstra-kuviota on kyllä niin söpö :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit