Virkattu kukkarolaukku

Kotiväki-lanka varastoni alkavat mukavaa vauhtia huventua, nyt valmistui pieni kukkarolaukku joka olisi omiaan esimerkiksi juhliin. Tämä onkin ensimmäinen laukku johon olen käyttänyt kukkaronkehyksiä. Lankana siis Novitan valkoinen kotiväki ja koukku nro 2,5.Laukun yläosa on virkattu kiinteillä silmukoilla, ja alaosan röyhelkuvio on samalla mallilla virkattu kuin pyöreissä virkatuissa kukkaistyynyissä, Eli aloitin virkkaamaan ensin röyhelökierroksen edellisen kiinteän kierroksen silmukoden etureunaan. Seuraava kierros sitten pylväitä saman kiinteän kierroksen takareunaan. Röyhelöt siis virkataan siitä eteenpäin aina pylväiden etureunaan, ja seuraava pylväskierros virkataan silmukan takareunaan. Tässä työssä halusin kohdistaa röyhelöt samaan kohtaan. Lopputulos onkin hieman prinsessamekkoa muistuttava. :)


Ompelin vielä koristeeksi muutaman vaalean helmen, se jotenkin viimeisteli työn ja teki siitä juhlavamman oloisen. Laukkuun pitäisi keksiä vielä joku kiva, irroitettava olkanauha.

Käsitöissä tykkään juuri erityisesti tästä, uusia aluevaltauksia voi tehdä jatkuvasti. Vaikka onkin tullut virkattua paljon, niin tämä toi taas uusia haasteita virkkauksen saralle. Kuten myös aiemmin virkkaamani pitsihame, siinä sitä olikin haastetta. Se hame ja tämä laukku sopisivat muuten mainosti yhteen. :)

Tällähetkellä omat ajatukset on pääosin pihamaassa, ja sen kesäkuntoon laittamisessa. Täällä paistaa aurinko täysin siniseltä taivaalta joten haravahommiin onneksi pääsee! Aiempina kesinä pihan laitto on jäänyt vähemmälle, enkä erityisemmin ole osannut siihen panostaa, enkä tiedä miten tänäkään vuonna käy. Ajatuksia ja ideoita on kyllä mielin määrin, mutta varmasti ainakin osa jääneee ajatuksen tasolle, ja odottamaan toteuttajaansa ensi kesään asti. :)

Toivottavasti muuallakin Suomessa nautitaan tänään aurinkoisesta kelistä! Ihanaa päivää! :)

Kommentit

 1. Aivan ihana!!! Jälleen taitavasti suoritettu uusi aluevaltaus! :) Tykkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu! :) pienellä jännityksellä aina aloittelen näitä uusia juttuja, mutta joskus pieni riskinotto onneksi kannattaa.. :)

   Poista
 2. Aivan ihana! Itsellä on tuolla myös noita kehyksiä odottamassa sopivaa ideaa. Saattaa tämä sinun toteutus innostaa itseäkin ;-)

  VastaaPoista
 3. Vautsi, upea laukku. Todella juhlava ja elegantti. :)

  VastaaPoista
 4. Onpa hurmaava! Tuotahan voisi hyvin käyttää clutch-laukkunakin ilman olkahihnaa.

  VastaaPoista
 5. Ehdottomasti upein näkemäni virkattu laukku!

  VastaaPoista
 6. Oo kiitos Heidi! :) <3 ja kiitos muillekkin ihanista kommenteista. Tämä laukku herättiin yllättävän paljon kiinnostusta, joten ohje on kehitteillä ja julkaisen sen tänne blogiini kunhan saan kehitettyä sen ymmärrettävään muotoon :)

  VastaaPoista
 7. Todella upea! :)

  ps.. Onhan spostini tullut perille...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, ei ole kyllä S-posti tullut perille :/

   Poista
  2. Olisi pitänyt siis ennemmin jo kysellä, laitan uudestaan...

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit