Hepan suuri muodonmuutos

Heippa, tässä jo viikko vierähtikin ilman päivitystä tänne, ja tässä syy. Viimeisen viikon olen tuunannut 12-vuotiasta pehmoheppaa. Heppa löytyi sattumalta mummolastani, ja se herätti heti mieleen muistoja. Tein nimittäin tämän kyseisen hepan itse, 11-vuotiaana. Mitään muistikuvia minulla ei tämän tekemisestä kyllä ole, ainoa muisto on se että muistan esitelleeni tätä ylpeänä isälleni.
Heppa koki nyt suuren muodonmuutoksen, se oli muutenkin aika kärsinyt kuluneista vuosista... Siitä löytyi mm. meikkivoidetta ja tussia, joten tiesin että pesemällä en saa heppaa puhtaaksi. :)


Heppa sai itselleen tuunauksessa uuden "kuoren". Käytin virkkaukseen Novitan virkkauslankaa, virkkasin kylläkin 2-kertaisella langalla.


 Ennen ja jälkeen kuva. Ero on aikamoinen. :)


 Vähän kuvia matkan varrelta. Oli välillä vähän haastavaa sommitella palasia yhteen mutta jotenkin sitä aina vaan keksi jotain. Tää oli kyllä paljon vaikeampaa, kuin pehmolelun teko yleensä, jossa työ täytetään vanulla. tässä kun oli jo valmis pohja, niin palasien piti olla oikean kokoiset. Jatkuvaa sovittelua vaan, purkamiseltakaan ei säästytty.

Virkkasin vielä koristeeksi pienet rusetit hepan harjaksiin. Täytyy kyllä sanoa, että tästä hepasta tuli ehdottomasti rakkain käsityö. sillä tässä on jotain vanhaa ja jotain uutta. Tähän kiteytyy oikeastaan osaamiseni 12-vuotta sitten ja osaamiseni nyt. En voisi olla tyytyväisempi lopputulokseen. :) Lapsetkin ihastuivat heppaan ja se pääsikin heti osaksi leikkejä.

p.s. Luonnonvaloa kiitos lisää :) Ei tuu yhtä kivoja kuvia keinovalossa.. mut en vaan malttanut odottaa huomiseen. :) Ja sitäpaitsi huomenna voisi olla päivä etten tee mitään.. paitsi ehkä siivota jajajaaja....

Kommentit

 1. Ihanaa, et mummo oli säästänyt vanhan heppasi. Ja johan tuolla nyt tuli käyttöikääkin paaaaaljon lisää. Kaunis on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mummi on säästänyt paljon mun vanhoja tavaroita, sieltä löytyy melkein joka kerta jotain :) on aina ihanaa kun löytää jotain minkä olemassa oloa ei oo muistanut, mutta joka kuitenkin herättää muistoja ja tunteita :)

   Poista
 2. Ihana! Värit, idea, kukkamotiivit - kaikki!

  VastaaPoista
 3. Kiitos kiitos :) <3 värit on tämänhetken lempivärejäni: valkoinen, harmaa ja vanha roosa. :)

  VastaaPoista
 4. Todella hieno ja taidokkaasti tehty heppa. Ja suloinen!

  VastaaPoista
 5. Hieno heppa ja oikein oiva muodonmuutos. Mä tein joskus teininä 13v mohairneuleen itselleni, tuolla se on kaapissa muistuttamassa, mutta nyt en enää millään saa tehtyä samaa vaikka haluaisin. Taisin olla silloin rohkeampi. ;)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit