Virkattua pojalle

Johan on vierähtänyt aikaa viimeisimmästä päivityksestä.. ja aivan huomaamatta. Vietettiin pidennetty viikonloppu siskoni luona viimeviikolla, ja ohjelmassa oli paljon ulkoilua ja lasten ehdoilla menemistä. Nyt tänä viikonloppuna sain virkattua pojalle Novitan "tsu"-pipon ohjeella pipon, sekä siihen sopivat töppöset. Ohje löytyy Novitan syksy 2014 lehdestä. Ilmeisesti netistä ei siis tätä ohjetta ole saatavilla..

Muokkaus: Erään facebook-ryhmän sivuilta sain vinkin että tämän pipon ohje löytyy sittenkin netistä, ET-n sivuilta. Ohjeeseen pääset klikkaamalla tästä.
Käytin Novitan Helen-lankaa, väreinä harmaa, vihreä ja valkoinen, ja koukkua nro 3,5. Lanka on kyllä sen verran paksua että olisi voinut virkata myös isommalla koukulla. Olen jotenkin kovin ihastunut tähän kuvioon, tätä voisi virkata ihan mielin määrin. :) Koska tein pipon ohuemmalla langalla ja pienemmällä koukulla, jouduin tekemään lisäyskierroksia hieman enemmän kuin alkuperäisessä ohjeessa.

Kovasti olen nyt jo aloittanut joululahjojen suunnittelun. Kokeilulistalla on nyt itsetehty saippua ja tuoksupussit, jos onnistuvat niin pääsevät mahdollisesti pukinkonttiin asti. :) Tilasin netistä tällä viikolla tarvikkeita saippuan tekoon, enkä malta odottaa että saapuvat perille. Toivottavasti tänä vuonna saisin enemmän joululahjoja tehtyä itse, viimevuonna aika tuntui loppuvan kesken..

JA, uusi järkkäri on myös jo matkalla, itseasiassa olisi pitänyt tulla jo. Otin juuri kuvia piposta ja tossuista vanhalla järkkärillä, ja toivon mukaan kirosin viimeistä kertaa sen toimimattomuutta. Muutaman kuvan ottamiseen menee aikaa tuhottomasti, koska kamera ei meinaa suostua ottamaan kuvaa mitenkään.. Harmittaa ihan, kun ennen tykkäsin napsia paljon kuvia myös lapsista, mutta tuolla kameralla se ei ole ollut mahdollista pitkään aikaan.

Ihanaa sunnuntaita! :)

Kommentit

 1. Tosi kaunis setti! Näyttää tosi vaikealta tehdä tuo korinpohjan näköinen neulos, mutta sie olet onnistunut hyvin siinä. Tykkään sun väriyhdistelmästä.

  VastaaPoista
 2. Ihanat värit! Korinpohjakuvio aiheutti heti mietintämyssyn: miten ihmeessä tuo tehdään.... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieman hankala selittää, mutta kuvio virkataan kohopylväillä ja puolipylväillä, tosin puolipylväät virkataan hassusti, kiertämällä koukku silmukan takaa eteen ja toiselta puolelta taakse. :) oli itselläkin alkuun ongelmia hahmottaa ohjetta, ekaan pipoon meni paljon aikaa.. Tää toinen valmistui jo sukkelammin :)

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit