lauantai 25. heinäkuuta 2015

Torkkupeitto, valmis!

No nyt sen valmiiksi sain, isoista kukkaisneliöistä ja isoäidinneliöistä virkatun torkkupeiton. Alunperin tästä piti tulla vielä yhden rivin verran pidempi, mutta lanka alkoi loppua kesken enkä millään enää raaskinut ostaa uutta, sillä aika monta kerää meni jo tähäkin peittoon. Lanka siis Novitan huvilaa ja/tai kartanoa, en millään ikinä muista mikä lanka oli mitäkin. :)

Ohjeen isoon kukkaisneliöön löydät blogistani, klikkaa tästä.Kokoa peitolle tuli noin 100 cm x 120 cm. Käytin koukkua nro 3,5, mutta tämän langan kanssa paremmin kävisi hivenen pienempi koukku. Vaikka hyvää jälkeä kyllä isommallakin sai. :) Yksiväristen neliöiden reunaan virkkasin yhden kierroksen valkoisella, näin neliöiden yhdistämien oli helpompaa ja ennenkaikkea siistimpää. Peiton reunaan virkkasin ensin yhden pylväskierroksen ja sitten vielä kiinteän kierroksen.

Langan menekkiä en tosiaan tullut laskeneeksi, mutta kyllä sitä meni, noihin kukkiin uppoaa jo kiva määrä lankaa. :)

Kyllä nyt iski pieni helpotus, kun tämän nyt valmiiksi sain.. Joskohan sitä seuraavaksi alkaisi väsäämään muksuille uusia syksypipoja. Tein myös uudenvuoden lupauksen, jossa lupasin neuloa villasukat, sillä sellaisiahan en ole tehnyt sitten ala-asteen. Ehkäpä saan nekin vielä tämän vuoden aikana toteutettua. :)


7 kommenttia:

 1. Nuo kukkaneliöt on kyllä ihania. Olenkin tallettanut jo aiemmin tuon laittamasi ohjeen, mutta kokeiluun ei ole vieläkään päässy :)

  VastaaPoista
 2. Todella kaunis! Ihania noi kukat!

  VastaaPoista
 3. Onpa todella kaunis peitto. Ihastuttavat värit ja upeat kukkaset.

  VastaaPoista
 4. Voi miten kaunis. Ja tasaista ja siistiä virkkausta.

  VastaaPoista