perjantai 31. heinäkuuta 2015

Rusettitestailua

Kun kirjoittaa googleen hakusanaksi esimerkiksi "crochet bow", löytyy virkattuja rusetteja jos minkälaisia. Minulla on työn alla penaali, johon haluaisin jonkun ihanan rusetin koristeeksi. Aloin siis testailla erilaisia rusetteja, tässä esittelyssä niistä muutamia. :)Tässä ensimmäinen, tuplarusetti. Tämä virkattu novitan huvilalla ja koukulla nro 2,5. Ihan tuon googlettelusession ansiosta älysin kokeilla virkata rusetteihin myös nauhat, ja ne virkkasin seuraavasti:

1. Virkkaa 20 kjs
2. 3 kjs (eka pylväs), 4 p, 2  puolip, 6 ks, 2 puolip, 5 p.

Tuon nauhan voi virkata melkeinpä rusettiin kuin rusettiin, testailin ja sopii hyvin. Tosin jos tekee kovinkin ison rusetin, niin nauhastakin pitäisi tehdä suurennettu variaatio.


Hieman kokeilua koristelun suhteen. Näihinhän vois ommella koristeita mitä ikinä nyt mieleen juolahtaa, tästä tuli nyt tämmöinen. :)


Näistä ruseteista tuli ehkä nyt mun yhdet lempparit. Ihanan helpot ja nopeat tehdä, sopisi kivasti erilaisiin kortteihin koristeeksi. Vasemman puoleinen virkattu Novitan huvilalla ja koukulla 2,5 ja oikean puoleinen Novitan puuvilla-bambua ja koukku nro 3,5. :)Ja vielä pari perusrusettia, yksinkertaisena ja kaksinkertaisena.

Saapas nähdä, päätyykö joku näistä tekeillä olevan kynäpenaalin koristeeksi vai kehittelenkö jotain muuta. Pieni neitimme, joka on kovin innostunut tällä hetkellä Anniina balleriinasta, halusi ehdottomasti yhden rusetin päähänsä, ja sujautin siihen pinnin. Pitäisi varmaan tehtailla enemmänkin rusettipinnejä hänelle, kaikki pieni kun tuppaa häviämään niin nopeasti. :)

Mukavaa viikonloppua!

4 kommenttia:

  1. Onko nuo pyöreät rusetit vaan virkattu ensin pitkäksi nauhaksi ja taiteteltu rusetiksi? Kuinka pitkän suunnilleen teit nauhasta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itseasiassa ei oo tehty silleen, mut nyt kun sanoit niin onnistuishan se niinkin. :) tein eka aloitusrenkaan, johon kaksi 10 ketjusilmukan lenkkiä, kumpaankin lenkkiin virkkasin 20 pylvästä. Sit tein nauhat erikseen tuolla samalla ohjeella mikä tuolla lukeekin.. Ja sit langalla yhteen. :)

      Poista