keskiviikko 25. helmikuuta 2015

Isoja kukkaisneliöitä

Aloittelin tässä juuri uuden peittoprojektin. En tiedä, oliko fiksua, sillä meinaa aina usko ja toivo loppua näiden isompien töiden kanssa. Mutta nyt vaan tuli sellainen olo että haluan tehdä jotain isoa. Niinpä syntyi röyhelöinen kukkaisneliö, johon idean sain aiemmin virkkaamastani kukkatyynystä.

Kukkatyynyyn kuvallisen ohjeen löysin pinterestistä, ja nyt hoksasin myös nettisivun jossa sama kuvallinen ohje, ja sanallinen myös, tosin englanniksi. Ohjeeseen pääset tästä. Tässä neliössä yhdistin siis tuon röyhelökukkasen ja isoäidinneliön. Halusin kukista yksivärisen, mutta haluan peittoon kuitenkin montaa eri väriä. Lanka on Novitan Huvilaa ja virkkaukseen käytin koukkua nro 3. Jos saan väsättyä järkevän ohjeen tästä, niin katsotaan josko se jossain vaiheessa tänne blogiin ilmestyisi. Nyt on ollut vähän onelmana se, että yksi kierros menee aina hatusta. Muut menee hyvin laskujen mukaan, mutta kukan viimeisen kierroksen joudun jostain syystä tekemään aina soveltaen. No, aika monta kappaletta näitä joutuu vielä tekemään joten jospa siihen saisi jonkun tolkun. Ei onneksi soveltaminen näy valmiissa tilkussa.. :)

Yhden tilkun koko on vähän vajaa 18 cm x 18 cm. Eli melko isoista tilkuista on kyse. Ainakin kahden värisiä kukkia haluaisin vielä peittoon lisätä, olisko jollain hyviä ehdotuksia? :)

8 kommenttia:

 1. Voi kun suloisia! Kävisiköhän noiden kukkasten joukkoon vielä vaaleanvihreä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) ja hyvä kun sanoit, varmasti kävisi. En tiedä miksi pyörittelin mielessä ihan jotain muita värejä, vaikka vaaleanvihreä on yks lempiväreistäni ja sitä löytyy meiltä muutenkin :)

   Poista
 2. Ihania. Tästä tulee varmasti hieno peitto! :)

  VastaaPoista
 3. Vau, todella hienoja! Pitäisi itsellekin ottaa joskus projektiksi :)

  VastaaPoista
 4. Onpa kauniita! Tuolla idealla voisi itse tehdä vaikka tyynyn. Täytyypä laitta tuo ohjelinkki talteen ;-)

  VastaaPoista
 5. Ai mieletön miten kauniita olet tehnyt!

  VastaaPoista