keskiviikko 8. lokakuuta 2014

Virkatut tuoksupussukat

Meillä tuoksuu nyt (jo) joulu! :) Virkkasin kokeilumielessä muutaman tuoksupussukan, jonne laitoin sisälle jouluisia tuoksuja. Kaapin perukoilta löysin Jouluteetä, jossa päiväys oli vuodelle 2011, joten hetken jo siellä odotellut käyttäjäänsä. Nyt tee pääsi tuoksupussukoiden täytteeksi ja tuoksu on aivan ihana <3 Harmi kun sitä tuoksua en voi teille tässä blogin välityksellä välittää... :)Lankana käytin Novitan kartanoa, ja koukkua nro 2,5. Virkkauskuvio on omasta päästä, mutta huomasin että Novitan sivuilta löytyy hyvinkin samantyylinen ohje. Ohjeeseen pääset tästä.

Ompelin valkoisesta puuvillakankaasta pussukoiden sisään pienet pussit, jotka sitten täytin tuoksuilla. Ompelin kangaspussit umpeen, jonka jälkeen virkkasin kaksi neliötä kiinni toisiinsa, sujautin pussukan sisään ja virkkasin vielä koristereunan. Tää väri nyt ei ehkä oo kovin jouluinen, mutta tätä lankaa sattui laatikosta löytymään yllin kyllin. Seuraaviin pussukoihin ajattelin tuoksuksi kuivattua laventelia, sopisi tuoksunsa puolesta käytettäväksi ympäri vuoden. Nämä ovat minulla nyt ihan huonetuoksuina, ripustin yhden keittiöön ja toisen olohuoneeseen.. Pari ajattelin antaa ystävälleni, joka tykkää kovasti vaaleanpunaisesta. :)


Vinkki: Tuoksupussit on helppo tehdä mistä vain neliöstä, esim. perus isoäidinneliö sopii hyvin myös. Kuivattua laventelia löytyy ainakin Nappikauppa Punahilkan nettikaupasta, jos haluaa laventelintuoksuiset pussukat vaikkapa liinavaatekaapin raikastukseksi. :)

Ihanaa päivää! :)

5 kommenttia:

  1. Tämä on aivan ihana idea! Taidan tehdä tarhantädeille tällaiset kiitokseksi kuluneesta vuodesta :)

    VastaaPoista
  2. Mielettömän kauniit tuoksupussit ja ihana idea! Pitääkin ite kokeilla jossain välissä samaa :) Kiitos ideasta!

    VastaaPoista
  3. Kiitokset kaikille näin yhteisesti :) nää on kyllä hyvä lahjaidea, varmasti moni tykkää :) itse ajattelin tehdä näitä tänä vuonna pukinkonttiin ja kaveriksi itsetehtyä saippuaa samalla tuoksulla :)

    VastaaPoista