lauantai 9. marraskuuta 2013

Kakkuja, virkkailuja & viimeaikojen virityksiä :)

Heippa! Yritän nyt taas ehtiä kirjottaa jotain tännekkin.. Pikku-neidin synttäreitä vieteltiin viimekuun lopussa ja laittelen nyt kuvia kakuista, joita sinne serkkuni kanssa väsäiltiin. Myös kaikkea muuta pientä on tullut tehtyä, mitään isompaa projektia en ole edes kuvitellut tämän kaiken touhun keskellä aloittaa. Kuitenkin pieni tekeminen silloin tällöin on itselle tietynlaista "terapiaa", siinä saa ajatukset hetkeksi pois arjen kiireistä.Tässä kuvia neidin synttärikakuista. Teemana meillä oli Hello kitty :) Kermakakussa käytin valmista kakkukuvaa, täytteenä oli mangososetta ja vanilijamoussea. Kermapursotukset värjäsin pastavärillä vaaleanpunaiseksi ja laitoin viellä pieniä marsipaanikoristeita kakun päälle. Täytekakun lisäksi tehtiin pätkiskakku ja valkosuklaa-vadelma kakku. Oikein hyviä ja onnistuneita oli kaikki, onneksi. :)

Tänään sain valmiiksi pienen huivin, jonka virkkasin tytöllemme. Tässä kuva:


Huivin virkkasin Novitan Puro-langasta, koukulla numero 3,5. Lanka on todella hauskan kirjavaa, ja helppoa virkata. Ompelin huivin toiseen reunaan napin jolla huivin saa kiinni niskan takaa. Tästä tulikin juuri sopivan kokoinen meidän tytölle ja on helppoa myös pukea. Koristeeksi virkkasin samasta langasta vielä kolme kukkaa, ja ompelin kiinni. 

Synttärikorttit laitoin seinälle ikään kuin pyykkinarulle. Viritin langan kahden pienen naulan väliin ja ripustin kortit siihen roikkumaan pienillä koristepyykkipojilla. Seuraavaksi langalle voi ripustaa joulukortit, ja korttisesongin ulkopuolella narulle voi laittaa vaikkapa valokuvia. Monikäyttöistä siis. :) 

Kokeilin myös hieman korttiaskartelua tässä jo jokunen aikaa sitten, kuvassa yksi kortti joka mielestäni onnistui ehkä parhaiten. Tämä kortti lähtikin eräälle 4-vuotiaalle synttärisankarille. Seuraavaksi pitäisi alkaa jo tekemään joulukortteja, siinä sitä onkin urakkaa, vaikkei kovin montaa korttia onneksi tarvitse tehdä. 

Oikein ihanaa alkutalvea ja joulun odotusta teille kaikille! 

1 kommentti:

  1. Kyllä on synttärisankarilla ollut hienot tarjoilut. Ihana myös tuo huivi.

    VastaaPoista