Tablettipussukoita

Aina tasaisin väliajoin kauhea käsityöinto iskee, ja sormet syyhyää kun tekee mieli tehdä jotain. Tällaisina hetkinä etsin yleensä inspiraatiota netistä, tai sitten kaivelen käsityölehdet esiin ja alan selailla niitä. Lehtiin olen yleensä valmiiki merkannutkin kiinnostavat ohjeet, ja sitten kun mielenkiinto iskee, katselen vieläkö ne tuntuvat kiinnostavilta. Suuri käsityölehden 4/15 numerossa oli kiva ohje virkattuun tablettilaukkuun, joka virkattiin tähtivirkkauksella. Tämä virkkaustyyli oli itselleni uusi, eikä avautunut ohjeesta ihan heti. Googlettelun tuloksena löysin tähtivirkkauksen ohjevideon Youtubesta ja se auttoi hahmottamaan kuvion. Se olikin loppujen lopuksi todella helppo, ja mukavaa vaihtelua kiinteiden virkkaukseen. Oma pussukkani on kylläkin erilainen kuin ohjeessa. Tämän tablettipussukan virkkasin miehelleni, sillä itsehän en edes moista laitetta omista. :)

Virkattua tablettilaukkua varten tilasin Nappikauppa Punahilkasta liimavanua sekä kangasta vuoriin. Sieltä piti tietenkin tilata vähän muutakin, joten ompelin ihanasta sienikankaasta pussukan lasten muumitabletille. :)
Tähän virkattuun versioon kiinnitin pari nepparia kiinnitystä varten. Vuoriin silitin tosiaan tukikankaaksi liimavanua ja se antoi kivasti jämäkkyyttä ja pehmeyttä pussukalle. Lankana tässä käytin vanhaa Novitan Tenneseetä, mielestäni kyseistä lankaa ei taidakkaan kaupoista enää löytyä.  Ihastuin ensisilmäyksellä tuohon mustavalkoiseen sammakkokankaaseen, eikö olekkin ihanaa? :) Vink vink, Nappikauppa punahilkassa näyttää vielä olevan kangas-ale menossa joten kannattaa hyödyntää. 
Lasten versiossa pussukan suulla toimii vetoketju, ja samaa liimavanua käytin tässäkin. Laatikonpohjilta löytyi muutama virkattu helmi, joten kokosin ne koristeeksi tähän pussukkaan, ja lasten on helpompi aukaista ja sulkea pussukan suu. Ja tuo kangas, on vaan niiiiin ihanaa <3 :)


Kesää täällä odotellaan, tai niitä oikeita kesäkelejä ja hellettä kaipailen. Moni pitää varmasti hulluna muttä kyllä mä ottaisin sellaisen +30 astetta ihan millon vain. :) Ainiin, ja täytyy vielä mainita että nyt varmistui se että kouluun käypi syksyllä sitten tieni takaisin. Odottelen vielä valinnan tuloksia toisesta koulusta, mutta nyt ainakin yksi varma opiskelupaikka tiedossa. :)

Lämpimämpää loppuviikkoa vaikka Pekka Pouta taitaa olla mun kanssa hiukan erimieltä! Mutta minähän en usko millainen keli on juhannuksena ennen kuin itse nään. :)

Kommentit

 1. Kivan näköinen virkatun pussin pinta.. Saako udella ohjetta siihen ? Terv. Jaana

  VastaaPoista
 2. Kuvio on tosiaan tähtivirkkausta nimeltään, kun tuolla nimellä googlettelee niin löytyy useita ohjeita. YouTubesta löysin suomenkielisen ohjevideon myös jota itse käytin kun ei oikein sanalliset ohjeet avautuneet. :)

  VastaaPoista
 3. Onpa ihana, ja varsinkin ihastuin tuohon virkattuun kuvioon. Vautsi.

  VastaaPoista
 4. Kiitoksia kaikille mukavista kehuista! :) jos vaan yhtään virkkauksesta tykkää, niin kannattaa kokeilla tuota tähtivirkkausta, jos ette aiemmin oo kokeilleet. Mukavaa vaihtelua! On tää virkkaus vaan jännää kun kokoajan löytää uusia tekniikoita ja ideoita! :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit