Lahjarasian ohje

Tässäpäs olisi nyt tämä lahjarasian ohje. Tätä voi muokata oman mielensä mukaan rajattomasti vaihtelemalla materiaaleja, värejä, ym. Tässä nyt yhdenlainen versio, eli juurikin tuo mitä tein kiitoslahjaksi ristiäisiin.Rasiaan tarvitset:
- kartonkia tai paksua paperia
- liimaa
- askartelunauhaa (esim. silkki- tai pitsinauhaa)
- halutessasi helmiä tai muita koristeita
- tylliä 1. Leikkaa 2 samankokoista, neliönmuotoista palaa kartongista tai paksuhkosta paperista (tässä n. 15 cm x 15 cm ). Taita reunat kuvanmukaisesti.


2. Avaa taitokset ja leikkaa reunat taitoskohtaan asti kuten kuvassa, eli vastakkaisilta sivuilta.


3. Liimaa reunat yhteen ja anna kuivua. Tee sama molemmille neliöille..


4. Leikkaa silkkinauhasta (tai ihan mistä tahansa kangasnauhasta tai vaikka pitsistä) suikale ja liimaa se kannen päälle. Kannattaa sovittaa paloja toisiinsa niin tietää kumpi puoli sopii paremmin kanneksi.5. Leikkaa tyllistä 3 samankokoista suikaletta ja taita ne haitarin muotoon. Sido tyllihaitari keskeltä rautalangalla, muista jättää rautalankaa hieman yli.


6. Pujota haluamasi helmi/helmet tai muut koristeet rautalankaan ja kiepauta vielä pari kierrosta tyllihaitarin ympäri. Avaa tyllihaitari repimällä tyllikerrokset irti toisistaan.Voit tehdä myös pelkän tyllikukan, jolloin koristeita ei tarvita.


7. Kiinnitä tyllikukkakoriste rasiaan ja valmista on! Kiinnitykseen voi käyttää esim. kuumaliimaa. Itseltäni ei löytynyt kuumalimaa joten tein kiinnityksen niin, että tein isolla parsinneulalla kaksi reikää kanteen. Pujotin niistä rautalangat päät ja kiepautin alapuolelta yhteen.

Kommentit

Suositut tekstit