Siirry pääsisältöön

Pöllöpipon ohje

Tässäpäs olisi innokkaille virkkaajille pöllöpipon ohje kokonaisuudessaan. Ohje on ihan omaa tuotantoa enkä ole käyttänyt sen laatimiseen apuna muita ohjeita vaan ihan omien virkkailujen pohjalta sen kehitellyt. :) Ohjetta saa käyttää aivan vapaasti, mutta toivon että mainitsisitte myös ohjeen alkuperän.


Pipo on tehty Novitan Miami langasta, koukulla nro 4. Myös pipon pohja on hieman eri kuin aikaisemmassa ohjeessa. Käsialani on ajan mittaan muuttunut, joten piti myös vähän soveltaa omia ohjeita. :) Tämän pipon tein meidän 10 kk ikäiselle prinsessalle, siitä tosin tuli hieman reilu, mutta mahtuu ainakin pidempään. Hatun ympärysmitta on noin 50 cm.

Pipo:

 1. Tee lankalenkki sormen ympärille ja siihen 6 ks.
 2. Virkkaa jokaiseen s:aan 2 ks = 12 ks
 3. 1 ks, 2 ks samaan s:aan
 4. 2 ks, 2 ks samaan s:aan
 5. 3 ks, 2 ks samaan s:aan.......
Jatka lisäyksiä ohjeen mukaisesti. Tähän pipoon tein yhteensä 13 lisäyskierrosta (13 ks, 2 ks samaan s:aan). Kun pipo on mielestäsi tarpeeksi leveä, lopeta silmukoiden lisäys ja virkkaa aina 1 ks jokaiseen s:aan. Jos haluat piposta kaksivärisen kuten kuvassa, vaihda väriä noin puolessa välissä. 
                                                        
Korvaläpät:
 1. Aloita virkkaamalla pipon reunaan 14 ks
 2. Tee yksi kjs kääntymiseen ja virkkaa 1 ks jokaiseen s:aan = 14 ks
 3. Aloita kavennus. Tee kjs kääntymiseen ja jätä yksi silmukka väliin. Virkkaa 11 ks normaalisti ja jätä taas yksi silmukka väliin, sitten ks viimeiseen silmukkaan = 12 ks.
Jatka kavennusta ohjeen mukaisesti kunnes jäljellä on 4 ks. Eli jokaisen kierroksen alussa ja lopussa jätä yksi silmukka väliin, jolloin työ kavenee joka kierroksella 2 silmukan verran. 

Kun molemmat korvaläpät on tehty, virkkaa vielä yksi kierros kiinteillä silmukoilla koko pipon ympäri ja päättele. 

Silmät: 1. Tee lankalenkki sormen ympärille ja virkkaa siihen 8 ks.
 2. 2 ks jokaiseen s:aan = 16 ks
 3. 1 ks, 2 ks samaan s:aan
 4. 2 ks, 2 ks samaan s:aan
 5. 3 ks, 2 ks samaan s:aan
 6. 1 ks jokaiseen silmukkaan. Päättele ja jätä reilusti lankaa yli ompelemista varten. 
Ripset olen tehnyt kirjomalla. Käytin isoa neulaa ja samaa lankaa kuin virkkauksessa. 

Nenä: 1. Virkkaa 7 kjs
 2. 1 kjs kääntymiseen, 7 ks.
 3. Tee kavennuksen kuten korvaläpissä. 1 kjs kääntymiseen, jätä yksi silmukka väliin, 4ks, yksi silmukka väliin ja 1 ks. = 5ks
 4. 1 kjs kääntymiseen, yksi silmukka väliin, 2ks, yksi silmukka väliin, 1 ks = 3 ks
 5. 1 kjs kääntymiseen ja jätä 2 silmukkaa väliin, 1ks = 1ks. 
 6. Virkkaa vielä koko nenän ympärille kiinteitä silmukoita. Päättele työ ja jätä lankaa reilusti ompelemista varten.
Korvat:
 1. Tee lankalenkki ja virkkaa siihen 4 ks.
 2. 2 ks jokaiseen s:aan = 8 ks
 3. 1 ks, 2 ks samaan s:aan
 4. 2 ks, 2 ks samaan s:aan
 5. - 10. kierros: Virkkaa 1 ks jokaiseen silmukkaan. Päättele. 
Korvat voi jättää näin, tai ommella niihin pienet tupsut kuten mallipipossa. Ohjeen tupsuihin ja kaulanauhoihin löytyy valmiiksi blogistani, pääset ohjeeseen klikkaamalla tästä. Voit myös tehdä pipoon pelkät tupsut, kuten minä olen tehnyt useinkin.


Jos huomaatte ohjeessani jotain virheitä, kertokaa toki. :) Tai jos joku kohta on epäselvä, koitan parhaani mukaan neuvoa. Iloisia virkkaushetkiä! :)

Kommentit

 1. aivan ihana blogilöytö.liityin lukijaksi:).minun blogissani haaste sinulle jos kiinnostut ja on aikaa osallistua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) yritän ehtiä vastaamaan haasteeseen! :)

   Poista
 2. Moikka. Ootko kenties tehny näitä pipoja pylväillä koskaan? olisiko mahdollista saada pylväillä tehdynn pipon ohjetta? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pahoittelut, tämä kysymys on mennyt minulta ihan ohi :) Olen tehnyt pylväillä, et pöllöpipoja mutta muita pipoja kyllä. Ohje muuten varmaan aikalailla sama mutta aloituksessa voisi tehdä 6 silmukan sijaan 8. :)

   Poista
 3. Hei en tiedä vastailetko vielä näihin vanhoihin postauksiin mutta minkä ikäiselle teit tuon pipon! Ohje on hyvä, joten olisin kiinnostunut kokeilemaan en vain osaa oikein arvoida minkä ikäinen lapsi "sopii" tuohon malliin ja 50 cm ympärysmittaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Toki vastailen :) tyttö oli silloin 10 kk kun tein hänelle tämän pipon, mutta oli silloin vielä liian iso. Muistelen että viime syksynä pipo meni vielä oikein hyvin, eli 2-vuotiaana. :) nytkin menisi varmaan vielä leveyden puolesta, koska antaa hieman periksi mutta liian lyhyeksi on käynyt. :)

   Poista
 4. Mutta piposta saa helposti myös isomman tai pienemmän, joko lisäämällä tai vähentämällä lisäyskierroksien määrää. :)

  VastaaPoista
 5. Kiitos hyvästä ohjeesta! Kaikki ihastelee tyttöni pipoa. Hänellä on vielä sellainen vaihe, että pitää kiljua koko ajan, niin on kunnon pöllönpoikanen. :)

  VastaaPoista
 6. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 7. Heips, mahdatkohan vastata enää näin vanhaan postaukseen :D Kuinka paljon lankaa kului pipoon? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Voihan apua, nyt kun vain muistaisi :) arviolta noin 100 g, plus silmiin ja muihin jonkun verran. :)

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

2 x Uniriepu

Voi vitsit että rakastan tuota Novitan puuvilla-bambu lankaa.. Olen hamstrannut sitä nyt alennuksesta, jotta voi sitten talven siitä virkkailla. Nyt juurikin samaisesta langasta valmistui kaksi uniriepua. Aloitin virkkaamaan ystäväni vauvalle yhtä uniriepua, mutta 3,5 vuotias neitimme ilmoitti että hän haluaa myös unirievun. Pupun, samanvärisen kun mitä unipupu. Niinpä tuumasta toimeen. Uniriepu onkin ollut nyt unipupun kanssa neidin rakas unikaveri. :) Yotubesta löytyy oikein mainio ohjevideo ( Täältä ) tuon tähtikuvion virkkaukseen. Samalla ohjeella virkkasin jokunen aika sitten myös tähtipeiton jämälangoista. Pupun ja nallen päät ja muut ruumiinosat olen sitten itse soveltanut päästä. Tähtiosan virkkasin koukulla nro 3,5 ja pään ja kädet nro 2,5. Näin päästä ja käsistä saa vähän jämäkämmät ja tiiviimmät, jotta vanu ei pursuile ulos. :) Muistutukseksi vielä, huomiseen asti on vielä aikaa osallistua  Greengate arvontaan  blogissani! Arvonnan suoritan perjantainpäivä

Virkatut pöytätabletit

No eihän siinä kauaa mennyt, kun yksi työ jo valmistuikin. Eilen aloitin viimeisen tabletin virkkauksen salkkareita katsellessa ja siinähän se sitten valmistui kuin huomaamatta. :) Virkkasin siis yhteensä 4 kappaletta pyöreitä pöytätabletteja. Lankana käytin Novitan Kotiväkeä, sitä vanhaa kotiväkeä nimenomaan. Virkkasin tabletit kaksinkertaisella langalla ja koukulla nro. 3,5. Ja kuten moni varmasti heti huomasi, idea on juhannusruusumatosta peräisin. Ohje on siis täysin sama, tosin jouduin skippaamaan muutaman kierroksen sillä näistä olisi tullut liian isot pieneen pöytäämme, jos olisit tehnyt täysin ohjeen mukaan. Juhannusruusumaton ohjeeseen pääset klikkaamalla  tästä . Ja kylläpäs niistä tuli kivat, vaikka itse sanonkin. Etuna näissä on se että nämä (ainakin toivottavasti) kestää hyvin konepesua. Jospa nämä nyt inspiroisivat pitämään pöydän siistinä. :)

Afrikankukista virkattu pöllö

Tämäkin afrikankukka pöllö on ollut "to do"-listalla ties kuinka kauan. Nyt lopultakin sain sen toteutettua. :) Tämä oli huomattavasti helpompi tehdä kun aiemmin virkkaamani kirahvi, joten olisi ehkä jo silloin pitänyt aloittaa tästä. Pöllöön löytyy ilmeisesti maksullinen ohje Raverlysta, mutta minä virkkasin tämän kuvien pohjalta. Onhan se hitaampaa ja hankalampaa, mutta valmista tuli onneksi kuitenkin. Silmät tein hieman eritavalla kuin alkuperäisessä mallissa mutta tykkään näistä kovasti juuri näin. Lankana käytin Novitan Puuvilla-Bambua ja koukkua nro 2,5. Tykkään niin kovasti tuosta langasta ja sitä on mukavaa virkata. Lisäksi tältä langalta löytyi juuri passelit värit. Pöllö sopii oikein mainiosti sohvatyynyihin, ja siihen se saakin jäädä viereen nukuksimaan. Virkkasin pöllölle ylläri ylläri vielä pienen rusetin, näitä rusetteja, kuten tiedätte, on minulla tapana kylvää vähän joka paikkaan. Tässä vielä kaverukset kuvassa, kirahvi ja pöllö. Lisää kuvi