Siirry pääsisältöön

Söpöt ruukut kasvien ja silmän iloksi

 Minulla on syntynyt aivan järjetön innostus kasveihin. Mikään kasvitieteilijähän en siis ole todellakaan, ja on sitä onnistuttu useat kasvit hengiltä saamaan. Oikeastaan kokeilun ja googlettelun kautta olen saanut osan kasveistani säilymään hengissä talven yli, muutamia kasveja valitettavasti en pystynyt millään pelastamaan talven (ja minun julmalta) kohtelulta. :(

Yksi päivä näin Facebookissa kun ystäväni oli postannut ihanan kuvan itsetekemästään yksisarviskukkaruukusta. Olin aivan myyty. No eikun kaivelemaan 8-vuotiaan tyttären askartelulaatikkoa ja sieltähän löytyikin vaikka jos mitä tarkoitukseen sopivaa. Keittiön pöytä näytti taas lähinnä kuin ydintuhon jälkiltä, kun pyörittelin edessäni erilaisia papereita, tarroja ja muita oheistarvikkeita ja annoin mielikuvituksen (okei, Pinterestistä saatoin vähän vilkuilla myös osviittaa ideoilleni) hoitaa loput. 

Eikö ookkin muuten mielettömän söpö? Samalla sain somistusta tuohon hyllyyn, joka oikeastaan tyhjänä nakottanut eteisen seinällä jo muutaman kuukauden. Laitoin tuostakin hyllystä jo yhteen Facen sisustusryhmään kyselyä että mitä ihmettä tuohon voi säilyttää, niin nyt siinä on pieni loota aurinkolaseille, ja pienempi loota kaikelle pikkutavaralle, koruille yms. Muu onkin sitten vain somistusta silmän iloksi. 

No sitten, eipä tämä ruukkuinnostus tähän vielä jäänyt. Jostain kumman syystä, erehdyin selailemaan pinterestiä kenties uuden yksisarvisruukun idean toivossa, mutta vastaan tulikin kuva aaaaaaaivan ylisöpöstä kettu-ruukusta. Ja siellä se kettu nyt niin nätisti nököttää muitten kukkien seassa. 

Materiaalit:

Yksisarviruukkuun:

- Valkoinen ruukku (koko ja onko kiiltävä/matta ihan oman valinnan mukaan)
- Esim. pahvia, kartonkia, värillistä kontaktimuovia, paperia, tapettia korvien ja sarven tekoon. Tässäkin vain mielikuvitusrajana. Itse tein korvat liimaamalla valkoiselle kartongille kimaltavaa kontaktimuovia. Saman tein sarveen, jonka pyöräytin ympäriinsä samalla kontaktimuovilla, ja sitten vielä sydäntarranauhaa koristeeksi.
-Kuumaliimaa (osien kiinnitykseen)
-Kaakeli/keramiikkamaalia silmiin.
-Ohut pensseli

Lisäksi voi lisäillä esim noita koristekukkia, ja sydäntarrat poskiin kuten minä tein. Tai mitä ikinä vaan mieleen juolahtaakaan. 

Ketturuukkuun:

- Saviruukku
- Esim. akryylimaalia, minulla akryylia ja kultainen osuus on kalkkimaalia.
- Sivellin
- Meikkisieni (saa tosi tasaisesti töpöteltyä noihin isompiin maalipintoihin maalin)
- Suosittelen myös esimerkiksi spray-lakkaa, itse en ole vielä ehtinyt sitä hankkia, mutta tarkoitus on sillä käsitellä ruukku että kestää paremmin kosteutta.

Toivottavasti saitte näistä kenties ideoita ja inspiraatiota kevään projekteihin! Itellä olisi haaveena jos saisi pihalle kesäksi maalattua kokoelman jotain kauniita ruukkuja :)

Mukavaa keskiviikkoa!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

2 x Uniriepu

Voi vitsit että rakastan tuota Novitan puuvilla-bambu lankaa.. Olen hamstrannut sitä nyt alennuksesta, jotta voi sitten talven siitä virkkailla. Nyt juurikin samaisesta langasta valmistui kaksi uniriepua. Aloitin virkkaamaan ystäväni vauvalle yhtä uniriepua, mutta 3,5 vuotias neitimme ilmoitti että hän haluaa myös unirievun. Pupun, samanvärisen kun mitä unipupu. Niinpä tuumasta toimeen. Uniriepu onkin ollut nyt unipupun kanssa neidin rakas unikaveri. :) Yotubesta löytyy oikein mainio ohjevideo ( Täältä ) tuon tähtikuvion virkkaukseen. Samalla ohjeella virkkasin jokunen aika sitten myös tähtipeiton jämälangoista. Pupun ja nallen päät ja muut ruumiinosat olen sitten itse soveltanut päästä. Tähtiosan virkkasin koukulla nro 3,5 ja pään ja kädet nro 2,5. Näin päästä ja käsistä saa vähän jämäkämmät ja tiiviimmät, jotta vanu ei pursuile ulos. :) Muistutukseksi vielä, huomiseen asti on vielä aikaa osallistua  Greengate arvontaan  blogissani! Arvonnan suoritan perjantainpäivä

Virkatut pöytätabletit

No eihän siinä kauaa mennyt, kun yksi työ jo valmistuikin. Eilen aloitin viimeisen tabletin virkkauksen salkkareita katsellessa ja siinähän se sitten valmistui kuin huomaamatta. :) Virkkasin siis yhteensä 4 kappaletta pyöreitä pöytätabletteja. Lankana käytin Novitan Kotiväkeä, sitä vanhaa kotiväkeä nimenomaan. Virkkasin tabletit kaksinkertaisella langalla ja koukulla nro. 3,5. Ja kuten moni varmasti heti huomasi, idea on juhannusruusumatosta peräisin. Ohje on siis täysin sama, tosin jouduin skippaamaan muutaman kierroksen sillä näistä olisi tullut liian isot pieneen pöytäämme, jos olisit tehnyt täysin ohjeen mukaan. Juhannusruusumaton ohjeeseen pääset klikkaamalla  tästä . Ja kylläpäs niistä tuli kivat, vaikka itse sanonkin. Etuna näissä on se että nämä (ainakin toivottavasti) kestää hyvin konepesua. Jospa nämä nyt inspiroisivat pitämään pöydän siistinä. :)

Afrikankukista virkattu pöllö

Tämäkin afrikankukka pöllö on ollut "to do"-listalla ties kuinka kauan. Nyt lopultakin sain sen toteutettua. :) Tämä oli huomattavasti helpompi tehdä kun aiemmin virkkaamani kirahvi, joten olisi ehkä jo silloin pitänyt aloittaa tästä. Pöllöön löytyy ilmeisesti maksullinen ohje Raverlysta, mutta minä virkkasin tämän kuvien pohjalta. Onhan se hitaampaa ja hankalampaa, mutta valmista tuli onneksi kuitenkin. Silmät tein hieman eritavalla kuin alkuperäisessä mallissa mutta tykkään näistä kovasti juuri näin. Lankana käytin Novitan Puuvilla-Bambua ja koukkua nro 2,5. Tykkään niin kovasti tuosta langasta ja sitä on mukavaa virkata. Lisäksi tältä langalta löytyi juuri passelit värit. Pöllö sopii oikein mainiosti sohvatyynyihin, ja siihen se saakin jäädä viereen nukuksimaan. Virkkasin pöllölle ylläri ylläri vielä pienen rusetin, näitä rusetteja, kuten tiedätte, on minulla tapana kylvää vähän joka paikkaan. Tässä vielä kaverukset kuvassa, kirahvi ja pöllö. Lisää kuvi