Jämälangoista tyynynpäällinen

 Makrameeinnostuksen myötä lankakorin pohjalle on kertynyt myös aika läjä makramee-lankojen jämiä. Pätkiä, joista mietin että kyllä näistä vielä jotain saa, tupsuja, pompomeja tai sulkia esimerkiksi. Olenkin tehnyt jokusen tupsun ja sulan, mutta nyt halusin kokeilla myös boheemien pompomien tekoa. 

Tämä oli varsin hauska ja nopea projekti. Tyynyliina on Ikean perus valkoinen tyynyliina koossa 50 x 60. Pompomien kokoa ja tuuheutta voi muutella sen mukaa, miten paljon lankaa yhteen pompomiin käyttää. Itse tein näistä hieman löysähköjä, sillä jämälankojen määrä oli rajallinen. Hauskan käsintehdyn ilmeen tekee myös se, että jokainen pompom on hieman eri kokoinen ja muotoinen. Tyyny oli oikein kiva jo ilman kulmissa olevia tupsujakin. Mutta koska sattui olemaan tuota okrankeltaista Minimopparia jämälankoina, niin tein siitä kaikkiin kulmiin yhdet tupsut. 


Tähän tyynyyn meni yhteensä 18 pompomia. Nämä pompomit tein "pikaversiona" eli sormien välissä. Jos haluaisi symmetrisiä ja täydellisen pyöreitä pompomeja, niin sitten toki tupsukehikot tai pahviavut olisivat hyvä vaihtoehto. 

Kyseessä tosiaan makramelanka, jonka olen kammannut auki tiheällä kammalla. Näin pompomeista saa kivan "karvaisen" ja pörröisen näköisiä. :)

Mitä mieltä, jatkoon vai ei? Itse tykkään tästä kovasti, ja mietin jo että olisipas hauska tehdä näitä vaikka lisääkin!

Kommentit

Suositut tekstit