Virkattuja ja neulottuja keittiötekstiileitä & puikkopiika kokeilussa

Moi! Tässä se tämä kolea ja lyhyt kesä on jo edennyt pitkälle! Kuinka se meneekin ohi näin nopsaan.. itsellä on toki vielä kuukauden verran lomaa, sitten alkaakin taas jälleen opiskelut ja tällä kertaa 4 vuotta eteenpäin. Hain kevään yhteishaussa opiskelemaan rakennusinsinööriksi, ja pääsin. :)

Tässä kesän aikana käsityöt on olleet taas vähän vähemmällä huomiolla. Käytiin kesäkuussa Helsingissä lintsillä ja sitten pyörähdettiin myös Tallinnassa. Heinäkuun alussa sitten käytiin myös pienellä lomalla Puolassa, Krakovassa. Tosi kaunis ja mukava kaupunki, voisin ehdottomasti lähteä toistekkin. Tällaisia keittiötekstiileitä olen nyt kuitenkin saanut aikaiseksi, ja kokeilin myös puikkopiikaa neulonta-apurina ensimmäistä kertaa.Tämä musta tiskiliina on virkattu garnstudion ohjeella (löytyy tästä), ja novitan cotton soft- langalla, koukulla nro 3,5. Näitä voisi virkata vaikka useammankin, valmistui nopsaan ja tykkään kovasti tuosta simpukkakuvioinnista!Keittiöpyyhkeeseen löysin ohjeen Novitan sivuilta (klikkaa tästä). Ohjeen mukaan tästä olisi pitänyt tulla noin 30 x 50 cm, mutta omani on hieman pienempi. Neuloin pyyhkeen novitan puuvilla-bambusta ja puikoilla 3,5, kuten ohjeessakin neuvotaan.


Tämä yksinkertainen patalappu on virkattu Lankavan ohjeella (klikkaas tästä), muistaakseni lanka oli samaa Novitan cotton soft lankaa kuin tiskiliinassakin, koukku oli 3,5. Yksinkertainen, mutta aika käytännöllinen ja jämäkkä koska on kaksipuoleinen. Vieläkin paremman varmasti olisi saanut, kun olisi sisälle saanut grillivanua palasen. Ei sattunut löytymään nyt minun varastoista, joten kelpaa noinkin. :)

Sain kaveriltani, joka valmistaa näitä puikkopiikoja, yhden kokeiluun. Käytinkin sitä pikkupyyhettä neuloessani, ja näppärä keksintö erityisesti tällaiselle jolla langat ja kerät on ihan sekaisin samassa laatikossa. :D nyt pystyin työn huoletta laittamaan keskeneräisenä laatikkoon ilman pelkoa että silmukat ovat karanneet jonnekkin. Puikkopiian ohjeessa sanotaan että siihen mahtuu 5 kpl numeron 5 puikkoja, joten sukan tai lapasen neulojille myös oikein sopiva. Mutta sopii hyvin käytettäväksi myös parille pienemmälle puikollekkin.Puikkopiikojen Facebook-sivut löytyvät tästä linkistä. Sieltä löytyy lisätietoja ja ohjeita näiden käyttöön.

Mukavaa kesän jatkoa kaikille, ja toivotaan että tänne saataisiin vielä edes muutama päivä kesäsisiä lämpötiloja ja kelejä!

Kommentit

  1. Tosi kauniita keittiö tekstiilejä! Tuo patalappu varsinkin puhuttelee minua kaikessa yksinkertaisuudessaan. :)

    VastaaPoista
  2. Kivoja tiskiliinoja! Min pitäis jouluksi virkata jonkinlainen satsi lahjapaketteihin. Katsotaan, paljonko ehdin, on niin monta projektia meneillään ja mielessä. :D Ja puikkopiiasta en oo koskaan kuullutkaan, mutta näyttää kätevältä!

    VastaaPoista
  3. Kivoja keittiötekstiilejä, etenkin tuon tiskirätin kuviointi on kaunis! :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit