Virkattuja liinoja ja pesusieniä

Viimeksi virkkailin vanulappuja, ja nyt teemaan liittyen valmistui pari siivousliinaa ja -sientä, eli "Tawashia". Olen aiemminkin virkkaillut liinoja ja ollut niihin tyytyväinen, mutta pestävätkään liinat eivät kestä hyvinä ikuisesti ja niinpä silloin tällöin täytyy virkkailla uusia. :)
Tawashin ohjeeseen pääset Tästä linkistä. Olen katsellut näitä jo joskus aiemmin ja luulin, että ovat vaikeempia tehdä. Vaan ei mitä, Yksi sieni valmistuu aika rivakasti ja ovat myös hauskan näköisiä. Sininen on virkattu ohuemmasta puuvillalangasta ja näin ollen on hieman pienempi ja ohuempi. Vaalea on taas aika paksuhkosta langasta ja onkin jämäkämmän oloinen. Suosisin näiden teossa ehdottomasti mahdollisimman jämäkkää ja paksua puuvillaa.


Koska rakastan rusetteja, niin pitihän siivousliinoihinkin sellaiset laittaa.. :)


Siivousliinat tein neliön ohjeella, joka löytyi "200 virkattua ruutua"-kirjasta. Tosin isompana tietenkin. Ohje on hyvin simppeli: Joka toinen silmukka virkataan kiintenä silmukkana ja joka toinen pylväänä. Seuraavalla kierroksella sama, mutta edellisen kierroksen kiinteään silmukkaan virkataan pylväs ja toisinpäin. Tein aloitukseen muistaakseni 45 kjs. Pinkki liina on virkattu hieman ohuemmasta vanhasta Novitan bambusta ja sininen uudesta versiosta eli Novitan puuvilla-bambusta, joka on hieman paksumpaa.

Juhannus tuli ja meni, mukavaa oli ja eilen uskaltauduttiin lasten kanssa ekaa kertaa uimaan ihan järveen asti. Tai no, lapset ui, minun mielestä vesi ei ole ikinä tarpeeksi lämmintä ja uittauduin vain lantioon asti. :)

Ihanaa sunnuntaita! :)

Kommentit

  1. Aivan ihania liinoja ja pesusieniä. Nuo pesusienet ovat olleet omalla TO DO- listalla jo pitkään. Jospa tänä kesänä :)Blogisi kuvat ovat todella kauniita! Todellista silmänruokaa käsityöihmiselle :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit