Siirry pääsisältöön

Ohje isoon kukkaisneliöön

Muistattekos vielä aloittelemani peiton, johon virkkasin näitä kukkaisneliöitä? Peitto on vielä kesken, mutta silloin jo lupailin ohjetta tähän neliöön, joten sellaisen nyt teidän iloksi väsäilin. :)


Virkkausinfoa: Jokainen pylväskierros aloitetaan virkkaamalla 3 kjs = ensimmäinen pylväs. Terälehtikierrokset aloitetaan virkkaamalla 1 kjs = ensimmäinen kiinteä silmukka. Jokainen kierros suljetaan piilosilmukalla.

Tämän neliön kukkaisosa on täysin kopioitu virkatuista kukkatyynyistä, joiden ohje löytyy englanniksi tästä linkistä.

1. Tee aloituslenkki sormen ympäri ja virkkaa siihen 15 p.
2. 2 p jokaiseen silmukkaan = 30 p.


Huom! Kukan terälehdet virkataan aina pylväiden etureunaan!

3. Virkkaa  "1ks, 1 puolip, 5 p seur. silmukkaan, 1 puolip, 1 ks" Toista "-" kierroksen loppuun.


4. Virkkaa nyt pylväitä edellisen pylväskierroksen takareunaan seuraavasti: "1 p, 2 p samaan silmukkaan, 1 p" Toista kierros loppuun. = 45 p


5. Toista kierros nro 3. Eli virkkaa terälehtiä jälleen pylväiden etureunaan.
6. Edellisen pylväskierroksen takareunaan " 2 p, 2 p samaan silmukkaan, 2 p" kierroksen loppuun saakka = 60 p.
7. Toista jälleen kierros nro 3.
8. " 3 p, 2 p seur. silmukkaan, 3 p" = 75 p
9. Toista kierros nro 3.


Tässä vaiheessa työ näyttää siis kuten yllä. Seuraavalla kierroksella lisätään silmukoita hieman eri tavalla.

10. Tee lisäykset vain joka 9. ja 10. kierros, eli: " virkkaa 8 p, 2 p seuraavaan silmukkaan, 9 p, 2 p seuraavaan silmukkaan, 8 p, 2 p seuraavaan silmukkaan... jne" Jatka kierroksen loppuun asti = 84 p.
11. Toista taas terälehtikierros (nro 3). Huomaa, että tällä kierroksella on yksi "ylimääräinen" silmukka. Itse olen vain hypännyt sen yli kierroksen lopussa, ei vaikuta lopputulokseen. :)


Nyt kukka on valmis ja aloitetaan virkkaamaan isoäidinneliö-reunusta.

12. Virkkaa " 6 p, 2 puolip, 4 ks, 2 puolip. 6 p" Seuraavaan silmukkaan virkkaa " 2 p, 2 kjs, 2 p". Toista näitä yhteensä 4 kertaa, ja kulmat alkavat muodostua. Yhdistä kierros piilosilmukalla ensimmäiseen pylväseen.


13. Virkkaa " 4 p, 2 kjs (jätä 1 s väliin), 4 p, 2 kjs ( 2 s väliin), 4 p, 2 kjs ( 1 s väliin)" Nurkkaan, eli edellisen kierroksen "2 p, 2 kjs, 2 p" ryhmään virkkaa " 4 p, 2 kjs, 4 p". HUOM! alla olevaan kuvaan  olen hahmottanut väliin jätettävien silmukoiden kaavan. :)


14.-15. Virkkaa kierrokset kuten isoäidin neliössä, eli jokaiseen ketjusilmukkaketjuun 4 p ja väliin aina 2 kjs. Nurkkii tietenkin " 4 p, 2 kjs, 4 p".


Itse olen viimeistellyt nelin virkkaamalla vielä yhden kierroksen kiinteitä silmukoita työn ympäri. Valmis neli kannattaa vielä höyryttää ja sitten eikun alusta! :)


Oma peittoni näistä neliöistä on tosiaan vielä kesken, ja paljonkin. Alunperin suunnitelmana oli tehdä peitto pelkästään näistä kukkaisneliöistä, mutta päätin sitten virkata kaveriksi yksivärisiä isoäidinneliöitä.


Toivottavasti ohjeesta on teille iloa! :) Yritin korjata mahdolliset virheet jo tässä vaiheessa, mutta jos huomaatte jotain outoa niin vinkatkaa, katsotaan mitä oon oikein kirjotellut! :)

Mukavaa tiistai-iltaa!

Kommentit

 1. Kaunis malli! Pitää varmaan testata tuota itsekin.

  VastaaPoista
 2. Ihana <3 Onko neliö kuinka iso?

  VastaaPoista
 3. Kiitos! :) itse virkkaan neliöt novitan huvilasta ja koukulla nro 3, ja yhden tilkun koko on noin 18 cm x 18 cm, ehkä aavistuksen alle :)

  VastaaPoista
 4. Kaunis, voisin itsekkin kokeilla. Virkkaus ei vaan ole ihan mun juttu :D

  VastaaPoista
 5. Ihana blogi! löysin tämän vasta ja liityinkin heti lukijaksi. Kauniita käsitöitä olet tehnyt ja ihania kuvia. :)) Kiitos tästä virkatun neliön ohjeesta, voisin itsekin soveltaa tästä pannulappua.. :)

  VastaaPoista
 6. Kiitos ihanan herkullisesta ohjeesta, tätä on pakko kokeilla <3

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

2 x Uniriepu

Voi vitsit että rakastan tuota Novitan puuvilla-bambu lankaa.. Olen hamstrannut sitä nyt alennuksesta, jotta voi sitten talven siitä virkkailla. Nyt juurikin samaisesta langasta valmistui kaksi uniriepua. Aloitin virkkaamaan ystäväni vauvalle yhtä uniriepua, mutta 3,5 vuotias neitimme ilmoitti että hän haluaa myös unirievun. Pupun, samanvärisen kun mitä unipupu. Niinpä tuumasta toimeen. Uniriepu onkin ollut nyt unipupun kanssa neidin rakas unikaveri. :) Yotubesta löytyy oikein mainio ohjevideo ( Täältä ) tuon tähtikuvion virkkaukseen. Samalla ohjeella virkkasin jokunen aika sitten myös tähtipeiton jämälangoista. Pupun ja nallen päät ja muut ruumiinosat olen sitten itse soveltanut päästä. Tähtiosan virkkasin koukulla nro 3,5 ja pään ja kädet nro 2,5. Näin päästä ja käsistä saa vähän jämäkämmät ja tiiviimmät, jotta vanu ei pursuile ulos. :) Muistutukseksi vielä, huomiseen asti on vielä aikaa osallistua  Greengate arvontaan  blogissani! Arvonnan suoritan perjantainpäivä

Virkatut pöytätabletit

No eihän siinä kauaa mennyt, kun yksi työ jo valmistuikin. Eilen aloitin viimeisen tabletin virkkauksen salkkareita katsellessa ja siinähän se sitten valmistui kuin huomaamatta. :) Virkkasin siis yhteensä 4 kappaletta pyöreitä pöytätabletteja. Lankana käytin Novitan Kotiväkeä, sitä vanhaa kotiväkeä nimenomaan. Virkkasin tabletit kaksinkertaisella langalla ja koukulla nro. 3,5. Ja kuten moni varmasti heti huomasi, idea on juhannusruusumatosta peräisin. Ohje on siis täysin sama, tosin jouduin skippaamaan muutaman kierroksen sillä näistä olisi tullut liian isot pieneen pöytäämme, jos olisit tehnyt täysin ohjeen mukaan. Juhannusruusumaton ohjeeseen pääset klikkaamalla  tästä . Ja kylläpäs niistä tuli kivat, vaikka itse sanonkin. Etuna näissä on se että nämä (ainakin toivottavasti) kestää hyvin konepesua. Jospa nämä nyt inspiroisivat pitämään pöydän siistinä. :)

Ommeltu kesäreppu

Sainpas inspiraation ommella kankaisen repun! Löysin viikolla ostoksilla ollessa citymarketista 3 e maksavan pöytäliinan, ja nappasin sen mukaan ajatellen että siitä voisi ommella jotain kivaa. No montaa päivää ei liina ehtinyt kaapissa seisoa, ja nyt siitä syntyi oiva kesäreppu ommellen. Vielä jäi kangasta ylikin reilusti, joten katsotaan mitä kivaa keksin siitä. Valitettavasti tästä repusta ei minulla ole ohjetta. Keksin idean oikeastaan Wish-nimisestä sovelluksesta, jossa siis voi ostaa kaikkea melkein maan ja taivaan väliltä ulkomailta. Sieltä jo muutama kuukausi bongasin tuon tyylisen repun, johon kovasti silloin jo ihastuin. Yksi asia jäi harmittamaan. Unohdin tyystin ripustuslenksun! :) Se olisi viimeistellyt tämän kivasti. Repusta tuli kivan kokoinenkin, tässä kulkee kätevästi vaikka bikinit ja pyyhe rannalle! Tästä tuli onnistumisen fiilis, pitkästä aikaa. Olen yrittänyt jo monta päivää aloittaa uutta virkkausprojektia mutta mikään idea ei vaan tunnu osuva