Isoäidin neliön ohje

Heipparallaa kaikille!

Isoäidin neliö on huippusuosittu virkkausohje. Ohje löytyykin netistä varmaan useilta sivustoilta, mutta tässä ohje vielä kerran, ja vasenkätisen näkökulmasta. Ohjehan on ihan sama on sitten vasen tai oikean kätinen, oikean kätisen työ näyttää vaan näin vasenkätisen silmin "nurinpäin" tehdyltä. Ja sitten taas sama on varmasti toisinpäin.

 Kiepauta lanka pari kertaa sormen ympäri ja tee lenkin ympärille 1 kiinteä silmukka, ja siihen 3 ketjusilmukkaa.

 Virkkaa lenkkiin 3 pylvästä, ja sen jälkeen 2 ketjusilmukkaa. Ensimmäinen 3 ketjusilmukan ketju muodostaa ensimmäisen pylvään, joten rytmi on "4 pylvästä, 2 ketjusilmukkaa".

 Toista "4 pylvästä, 2 ketjusilmukkaa" vielä 3 kertaa, ja ensimmäinen kierros on valmis. Sulje kierros aina piilosilmukalla, ja tee seuraaviin 4 pylvään päähän myös piilosilmukat, jotta pääset hyppäämään seuraavaan lenkkiin aloittaaksesi uuden kierroksen.

 Vedä lankalenkin langasta, ja rengas umpeutuu. Tässä vaiheessa voi vaihtaa väriä, jos haluaa monivärisen neliön. Aloita samalla tavalla kuten ensimmäinen kierros, eli ensin 2 ketjusilmukan lenkkiin kiinteäsilmukka, ja siihen 3 ketjusilmukkaa.

 Tee lenkkiin vielä 3 pylvästä ja 2 ketjusilmukkaa, aivan kuten ensimmäisellä kierroksella.
 Tästä eteenpäin nurkkiin tehdään 2 x "4 pylvästä, 2 ketjusilmukkaa", jotta neliön muoto säilyy.

 Näin toinen kierros on valmis.

 Kolmas kierros alkaa samoin kuin toinen kierros, eli nurkkaan tehdään 2 x "4 pylvästä, 2 ketjusilmukkaa"

Jatka työtä "4 pylvästä, 2 ketjusilmukkaa" menetelmällä, ja muista tehdä nurkissa x 2.

 Kierroksia voi tehdä niin monta kuin haluaa, periaate jatkuu kokoajan samana.

 Tässä valmis isoäidin neliö, 4 kierroksella. Tätä neliötä ei ole vielä silitetty, mutta siistimmän lopputuloksen saa kun lopuksi silittää neliön oikeean muotoonsa. Silittäessä muista käyttää kostutettua pyyhettä apuna.

Kommentit

Suositut tekstit