tiistai 14. huhtikuuta 2015

Virkattu kesäkassi

Virkatun hameen jälkeen kaipasin jotain simppeliä ja nopeaa virkattavaa. Ontelokude sopikin tähän mainiosti, ja laukku valmistuikin hetkessä. Kesäkassissa kulkee kivasti pyyhkeet ja eväät uimarannalle, ja mikseipä tämä sopisi mainiosti myös kauppakassiksi.

Kassi on virkattu ontelokuteesta ja koukulla nro 7. Malli on ihan omasta päästä, virkkasin pohjan ensin ja siitä sitten reunat samaan syssyyn. :)
Täytyihän laukkuun saada vielä jotain pientä piristystä, ja virkkasinkin tällaisen kuvion beigestä Novitan kartanosta.


Jos jotakin alkoi nyt kiinnostaa kesäkassin virkkaus, niin Lankavan nettisivuilla on yksi hieman samantyylinen ohje:
http://www.lankava.fi/OHJE-Esteri-laukk

En olekkaan aiemmin virkkaillut ontelokuteesta, trikookuteesta kylläkin paljon. Mutta kyllä tämä ontelokude oli helpompaa ja kevyempää virkata. Työn jäljessä en huomaa niinkään suurta eroa. Tästä tuli jopa työnjäljeltään hieman huonompi, kuin aikasemmin trikookuteista virkatuista töistä.

Mukavaa tiistaita! :)

5 kommenttia:

 1. Tosi kiva kesäkassi! Tosta sais muuten mahtavan maitokassin kauppareissuille, kun sen tarvii olla sellainen kestävä ja jämäkkä =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! :) Juu tämä sopis kyllä jämäkkyytensä ansiosta hyvin sellaiseen, ei oo pelkoa että menee rikki tai kuten muovipusseissa on yleensä ongelmana että purkin reunat repivät niihin reikiä..

   Poista
 2. Ihanan värinen kesäkassi. Virkattu pitsi koriste tekee kassista tosiaan vaikka kaupunki kelpoisen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos, vihreä on oma kestosuosikkini josta värinä tykkään tosi paljon. :) Kassi roikkuu itseasiassa edelleen tuossa lipaston kahvassa sillä se sopii myös sisustuselementiksi, sopii kivasti yhteen lipaston edessä olevaan virkattuun mattoon, pikkaisen vilahtaa myös kuvissa..

   Poista