keskiviikko 17. joulukuuta 2014

Virkatut minikuuset

Osallistuin Facebookin Käsityöblogit-ryhmän joulukalenteriin ja minulle osui 17. luukku. Virkkailin pieniä minikuusia jotka pääsivät piparitalon somisteiksi. Inspiraation näihin sain pinterestistä, sieltä nimittäin löytyi kuvia mitä ihanimmista virkatuista kuusista.

Piparitalo on niinkin uniikki kuin kaupan valmis piparitalo. :) Mulla on menneinä vuosina ollut todella huonoa tuuria näitten talojen kanssa ja tämä olikin ensimmäinen jonka sain pystyyn asti.. Jep, ei oo minusta leipuriks. Kuvissa näkyy muuten myös pienet karkkikepit, ne väsäilin fimomassasta. Sahailin pieniä oksanpätkiä muutaman ylimääräisen, ja niistä syntyi sitten kuvissa näkyvä pieni puupino.

Minikuusien pohjaan oli pakko liimata vielä puiset pahviläpyskät, jotta kuuset pysyvät pystyssä. Liimaus olikin näiden hankalin kohta, mutta muuten kuuset valmistuivat kyllä nopeasti ja ilman suurempia ongelmia.

Enää hetki jouluun, täällä lahjat jo hommailtu ja paketoitukin. Missäs vaiheessa teidän jouluvalmistelut ovat? :)

14 kommenttia:

 1. Aivan, aivan ihanat joulukuuset ja loistava idis laittaa ne piparitalon pihaan! Nuo puiset jalat kruunaa kaiken. Tein (tai yritin tehdä) viime vuonna vähän vastaavan nukkekotiiin, mutta siitä tuli ihan kummallinen vinkura. Tyttö kuitenkin kelpuutti sen nukkekotiin marsun joulukuuseksi. Täytyypä joskus yrittää uudelleen ja katsoa sulta mallia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Yks mikä auttoi kuusta pysymään suorassa, oli ensinnäkin pahvi sisällä pohjassa, ja se että alaosaa ei virkkannut täysin umpinaisena, vaan itse jätin reijän keskelle tuota puista jalkaa varten. :) Tosin ei nääkään kyllä täydellisisen suoria oo, mutta pystyssä pysyyvät... :)

   Poista
 2. Niin ihania <3 kiitos osallistumisesta.

  VastaaPoista
 3. No ompas sulosia! Näistä tulee hyvälle tuulelle.

  VastaaPoista
 4. Ihana tunnelma välittyy kuvistasi. :)

  VastaaPoista
 5. Ihania ja nuo oksanpalat jalkoina on tosi hyvä idea!

  VastaaPoista
 6. Ihania kuusia ja hieno piparkakkutalo =)

  VastaaPoista
 7. Onpas sinulla niin ihania käsityö-juttuja täällä blogissa :)

  VastaaPoista