Helpot ideat ystävänpäivään

Heipä hei. Ystävänpäivä lähestyy, ja viikonlopun vietinkin ideoiden ja toteuttaen erilaisia päähän juolahtaneita ideoita ystävänpäiväksi. Näitä helppoja, pieniä lahjoja ehtii tehdä vielä ison kasan, sillä ovat nopeita ja monelta käsityöihmiseltä varmasti löytyy kaikki tarpeet jo kotoa. :)
Nämä magneetit ja korttien sydämet on virkattu hyvin yksinkertaisella mallilla. En tiedä löytyykö tähän ohjetta mistään, sillä sovelsin sen omasta päästäni. Magneetteihin sydämiä tarvitsee tietenkin kaksi, sillä kappaleet ommellaan toisiinsa ja täytetään pienellä määrällä vanua. Magneettina käytin leikattavaa magneettinauhaa, joka liimautuu itsestään.


Sydämet virkkasin alhaalta ylöspäin. Kuvio on simppeli: joka toisella kierroksella lisätään yhteensä 2 silmukkaa, (1 kummassakin reunassa). Sydämen yläosat on virkattu taas vähentämällä joka toinen kierros yhteensä 2 silmukkaa, (1 kummassakin reunassa). "Yläsakaroiden" väliin jätin aina 2 ks. Lopuksi vielä virkataan koko sydämen ympäri kierros kiinteitä silmukoita.Koristele magneetit ennen osien kiinniompelua ja täyttämistä. Koristelussa vain mielikuvitus on rajana: nappeja, nauhoja, pitsiä, helmiä, virkattuja kuvioita, kukkia ym.

Yhteen sydämeen pujotin juuttinarun, ja virkkasin keskelle pienen ruusun. Tämä pääsi meillä lääkekaapin avaimenperäksi sillä en jotenkaan tykännyt edellisestä. :)Nämä pehmosydämet olivat tämän päivän hetken päähänpisto. Ompelin nimittäin tilkuista pieniä tyynyjä nukketaloon ja tämä kangas näytti jotenkin niin houkuttelevalta, että halusin tehdä siitä jotain. No, niin syntyi nämä kaksi hempeää pehmosydäntä. Koristelin ne pätkällä pitsinauhaa ja viimeiseksi solmin keskelle pienen vaaleanpunaisen rusetin.

Näillä pienillä, mutta itsetehdyillä jutuilla ystävä ilahtunee varmasti. :)

Kommentit

 1. Ihania ideoita! Mulla on vaan ollut tällainen ikuinen ongelma että mitä kirjoittaa kortin toiselle puolelle? Ehkä joku runo mut sekin saattaa tulla lopulta tylsäksi. Ja jos ei löydy sopivaa? Onko ideoita?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) no runo, laulunsanat tai mietelauseet mullekkin tulee ekana mieleen, niitä itse yleensä kortteihin kirjottelen. :) tai sitten keksii ihan itse jonkun runon tai lauseen, jos on runoilijan vikaa :)

   Poista
 2. Kauniita! Mukava pieni muistaminen ihanalle ystävälle. Ja omin käsin tehtynä on vielä arvokkaampi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Satu! :) itsetehty on tosiaan eri kuin kaupasta ostettu, tunnearvoa toivottavasti ainakin enemmän. :)

   Poista
 3. Mulla on ollut sama idea, jämälangat käyttöön :) Nämä sinun on kyllä ihania ja erityistykkäys puutaustalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo näihin kyllä saa helposti jämälangat uppoamaan :) samoin kaikki yksinäiset napit ja nauhanpätkät. Heh, kiitos, puutausta ei ole oikeaa puuta vaan dc fixiä, jolla äskettäin päällystettiin keittiöntasot :) mutta tykkään kyllä itsekkin kovasti..

   Poista
 4. Upeita on! Itse tein pari vuotta sitten sydämiä satiinikankaasta ihan reunat liimaamalla ja täytettä sisään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijaa, minkälaista liimaa käytit? :) mutta kuulostaa kyllä kivalle! Niin ja kiitoksia! :)

   Poista
 5. Todella suloisia juttuja oot tehnyt! :)

  VastaaPoista
 6. Hei vähän kivoja juttuja sulla blogi täynnä. Taijan jäähä seuraileen! :) Minä tykkään kans älyttömästi värkkäillä käsillä kaikenlaista! :)

  VastaaPoista
 7. Etsin netistä ideoita virkkaukseen ja täältähän niitä löytyi runsain mitoin. Mummo saa tehtyä omalle pikku Prinsessallekin jotain kivaa. Kiitos ideoista ja iloa ja energiaa arkeesi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista, ja mukavaa kuulla että olet löytänyt täältä ideoita itsellesi! :)

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit